N'Golo Kanté inledde målskyttet för Chelsea mot Manchester City på detta vis.

Citys första förlust – Liverpool upp i topp

Tidigare till synes oslagbart i ligaspelet – men nu till slut ett besegrat lag. 2–0 till Chelsea på Stamford Bridge innebar första förlusten för säsongen för Manchester City och en ny serieledare i Premier League i form av Liverpool.

|

Manchester City, regerande mästare i Premier League, har under hösten sett minst lika starkt ut som laget gjorde under förra säsongen.

På 15 omgångar hade det ännu inte blivit någon förlust.

I den 16:e kom den – mot toppkonkurrenten Chelsea.

Londonlagets målskytte i matchen inleddes genom en ovan målgörare. Fransmannen N'Golo Kanté är mest känd för att täcka ytor och vinna boll, men visade i slutet av första halvlek att han kan skjuta också. Bollen som spelades in från Eden Hazard slogs till med besked, rakt upp i nättaket bakom Ederson i City-målet.

2–0, i minut 78, kom också genom en spelare som har sina främsta styrkor i defensiven. Mittbacken David Luiz kom högst på ett Hazardinlägg och fastställde slutresultatet.

Hattrick av Salah

Ett resultat som gav en ny serieledare i Premier League.

Liverpool är dessutom inte bara etta i tabellen, utan är också nu det enda obesegrade laget i ligan, efter att ha avverkat Bournemouth på bortaplan med komfortabla 4–0.

Segermakare med stort S blev Mohamed Salah, som stod för tre av målen. Det första efter 25 minuter på en målvaktsretur. Det andra i inledningen på andra halvlek när han trots tuff uppvaktning sprang sig igenom hemmaförsvaret för att pricka in 2–0-målet. Han fullbordade sedan sitt hattrick med kvarten kvar genom att runda målvakten två gånger om och därefter placera 3–0.

Det återstående Liverpoolmålet var ett självmål.

Storseger för United

Manchester United, utan skadade Victor Nilsson Lindelöf, lossade på alla cylindrar i första halvlek mot Fulham. 3–0-ledningen i pausvilan förvaltades till en 4–1-seger i slutändan för "The Red Devils"..

Arsenal fick inte någon liknande målfest hemma mot Huddersfield. Tre poäng blev det dock till slut, tack vare Lucas Torreiras 1–0-mål i 83:e minuten, som blev matchens enda fullträff.