Manchester Citys Sergio Agüero efter ett av sina två mål i 4–1-segern hemma mot Burnley i FA-cupens tredje omgång.

City vände och vann stort i FA-cupen

Manchester City var i brygga – trodde man kanske. Till slut kunde Premier League-suveränen ganska bekvämt säkra sin plats i nästa runda av FA-cupen. För Bristol Citys Niclas Eliasson och Gustav Engvall blev det dock tidiga respass.

|

Överlägsna Premier League-ledarna Manchester City låg överraskande under med 0–1 mot Burnley efter första halvlek i FA-cupens tredje omgång.

Det visade sig dock inte finnas någon anledning att oroa sig för tränare Pep Guardiolas manskap. När slutsignalen gått hade City hunnit göra fyra mål i andra halvlek, varav Sergio Aguero gjorde de två första. Leroy Sané och Bernardo Silva fyllde på för att fastställa slutresultatet 4–1.

Svenskarna mållösa

Niclas Eliasson startade och Gustav Engvall hoppade in för Bristol City borta mot Watford. Championshiplaget Bristol, som besegrat Premier League-lag efter Premier League-lag i ligacupen, lyckades inte agera drakdräpare även i FA-cupen. Watford vann med 2–0 tack vare Troy Deeney, André Carrillo och Etienne Capoues fullträffar.

Två svenskar på planen var det även i Wolverhampton. Kristoffer Nordfeldt i målet och Martin Olsson på vänsterbackspositionen höll nollan för Swansea, i en stökig och mållös drabbning med två röda kort.

Fleetwood överraskade

Leicester lyckades överraskande inte säkra sin plats i nästa omgång. 0–0 borta mot lilla Fleetwood Town innebär att det kommer krävas ett omspel hemma på King Power Stadium för Premier League-laget.

De kanske ska vara nöjda med det.

Tredjedivisionslaget Fleetwood stod väl upp mot det namnkunnigare motståndet.

- Leicester har ett starkt lag, men vi kunde vunnit den här matchen och vi förtjänade med all säkerhet krysset, säger Fleetwoodtränaren Uwe Rösler.

Även Chelsea tvingas till ett, med tanke på det tajta matchschemat, säkerligen oönskat omspel efter en mållös affär. 0–0 borta mot Championshiplaget Norwich var en missräkning för Londonlaget.