Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vincent Kompany blev stor hjälte för Manchester City.

City nära titeln – efter kanonmål av Kompany

Manchester City tog ett nytt steg mot Premier League-titeln. Men det satt långt inne. Ett drömmål av lagkaptenen Vincent Kompany frälste serieledaren hemma mot Leicester (1–0).

Efter flera heta chanser utan utdelning och med allt mer nervösa supportrar på läktaren klev 33-åringen fram i den 70:e minuten hemma på Etihad Stadium.

Och som han gjorde det.

Mittbacken – som inte hade gjort mål på ett år – tog emot bollen en bra bit utanför straffområdet, tog några steg, lade bollen till rätta – och dunkade stenhårt in den i Kasper Schmeichels vänstra kryss.

Otagbart, läckert – och förmodligen den viktigaste fullträffen i Kompanys karriär.

- Det handlar inte om hur många mål du gör, utan om när du gör dem. I dag behövdes det, säger matchvinnaren enligt BBC.

Han fortsätter:

- Vi hade rätt intensitet från början för att vinna matchen. Kasper gjorde några viktiga räddningar och en kväll som den här var det bara jag som kunde rå på honom. Jag försöker bara bidra och i dag kom vi ett steg närmare (titeln). Men inget är vunnet än.

Segern innebär att City har allt i egna händer inför den sista omgången på söndag. Då ställs den regerande mästaren, som toppar tabellen en poäng före Liverpool, mot Brighton på bortaplan, medan Liverpool tar emot Wolverhampton på Anfield.

- Det kommer bli tufft, men förhoppningsvis gör vi vad som krävs för att bli mästare. Det ligger i våra händer, säger City-tränaren Pep Guardiola.