Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pawel Cibicki.

Cibicki lyste i premiär utan vinnare

Hammarby fick känna på ett nytt Elfsborg, med nytt självförtroende. I alla fall hos anfallsvärvningen Pawel Cibicki.

Den förre Malmöspelaren Pawel Cibicki visade direkt vad återföreningen med Jimmy Thelin kan ge Elfsborg.

De lärde känna varandra 2016 när Cibicki var utlånad från MFF till Thelins dåvarande klubb Jönköpings Södra.

- Han vet hur jag fungerar och hur jag vill spela. Och jag vet hur han fungerar. Det är bra att ha en sån kemi. Det syntes på planen i dag att det funkar, säger Cibicki.

Boråslagets startmatch i årets allsvenska ger känslan av att det är vassare och mer fungerande än under tränaren Jimmy Thelins svaga debutsäsong 2018.

- Folk har respekt för oss. Det märker vi i dag. Motståndarna släpper oss inte. Speciellt inte i omställningarna, för då går jag direkt. Jag tänker inte, utan jag går direkt, säger Cibicki.

Två i virket på 21 sekunder

Knappt en kvart in i sin allsvenska Elfsborgsdebut testade han skott från egen planhalva, när han såg att Gianluca Curci var långt ut. Men den rutinerade italienaren hann precis tillbaka och motade bollen.

Precis efter paus pangade Cibicki bollen i ribban – och 21 sekunder senare även i stolpen. Så nära var Leedslånet att ge Elfsborg en 2–1-ledning.

- Efter första träffen tänkte jag att det kommer en chans till. Efter den andra var jag besviken. Det är bara otur.

Målen på Borås arena kom i första halvlek. I 17:e minuten kilade Muamer Tankovic inåt från vänster, beslutsamt. Han tryckte av skottet från den vita bågen utanför straffområdet och bollen dök in precis intill bortre stolpen.

Hemmalaget var bättre i djupledsspelet. Som när Frederik Holst satte fart längs högersidan. Robert Gojani lyfte fram passningen. Hammarbys nya 18-åriga mittback Kossounou Odilon viftade för offside, när det i själva verket var han själv som släpade och upphävde den.

Elfsborgs danske högerback fick gott om tid på sig och rullade resolut in utjämningen i 42:a minuten.

Jean var generös

Hammarbys backlinje slarvade mycket. Inte minst hade den brasilianske vänsterbacken Jean stora problem.

- Flera gånger slog vi bollen rakt på elfsborgare. Vi kommer att åka på ännu fler baklängesmål om vi fortsätter att spela bollen rakt på motståndarna. Vi får vara glada för att åka härifrån i dag med en poäng, säger Hammarbytränaren Stefan Billborn.

Men å andra sidan var Muamer Tankovic bara någon decimeter ifrån att avgöra när han skruvade bollen i bortre stolpen. Och på slutet hade inhopparen Darijan Bojanic ett jätteläge, men Kevin Stuhr Ellegaard kom flygande och räddade.