Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s danska mittfältare Anders Christiansen utsågs till allsvenskans mest värdefulla spelare på C Mores gala. Arkivbild.

Christiansen allsvenskans mest värdefulla

Anders Christiansen är inte bara SM-guldmedaljör. Malmö FF-mittfältaren är nu också utnämnd till säsongens mest värdefulla spelare i allsvenskan.

Danske Christiansen, som gjorde fem mål och åtta assist i allsvenskan den gångna säsongen, tilldelades utmärkelsen under galan "Allsvenskans stora pris" i C More.

Han röstades fram av en jury bestående av herrallsvenskans huvudtränare och lagkaptener samt 32 utvalda journalister och experter liksom A-landslagets och U21-landslagets förbundskaptener Janne Andersson och Roland Nilsson.

- Det var en fin säsong. Det är stort erkännande, inte bara från journalister och experter utan även från lagkaptener och tränare. Det är det största erkännandet man kan få, sade Anders Christiansen i C Mores sändning.

Priset för Årets röst, presenterat av TV4:s Fotbollskanalen, gick till AIK:s Kyriakos Stamatopoulos. Målvakten har i år trätt fram och berättat hur han inför bortamatchen mot IFK Göteborg blivit erbjuden en stor summa pengar för att se till att AIK skulle förlora matchen.

- Det var väldigt läskigt, många tankar som cirkulerade. Men med mina vänner, min familj och hela klubben bakom mig så tog jag rätt beslut, och öppnade dörren. För det här har blivit ett stort problem, sade Kyriakos Stamatopoulos.