Christer Ulfbåge om hjärtstoppet: ”Haft en sagolik tur”

TV-profilen Christer Ulfbåge föll ihop på en golftävling efter ett hjärtstopp. Nu berättar han om tacksamheten över att han lever och livet idag.
– Jag har haft en sagolik tur, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Christer Ulfbåge är en av Sveriges mest välkända TV-ansikten och röster. Sedan ett par år tillbaka är han pensionär och lever i Portugal i solen. Ett liv han trivs väldigt bra med och är tacksam över att han har.

För allt hade kunnat ta slut för nio år sedan.

På en golftävling 2013 föll han plötsligt ihop. Hans hjärta stannade och han togs med ilfart till sjukhuset där han fortfarande än idag inte har jättemånga minnen från den stunden.

Eller de första dagarna därefter.

– Jag minns ingenting själv. Jag föll ihop på femte tee, sedan väcktes jag upp fem dygn senare på Karolinska och jag kom inte ihåg ett smack. Däremot kan jag berätta att fyra-fem månader efter det som hände så spelade vi Bro Hof igen. När vi kom till femte tee, alla killarna visste att det var här det hände, så bad jag att få slå ut först. Jag tyckte det var lite jobbigt, men jag slog en drive och det var dagens i särklass bästa drive. Det var en jobbig minut, att stå där jag föll ihop, men det kändes som att någon var med mig, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

ANNONS

– Mitt hjärta stannade i 13 minuter. Jag har haft en sagolik tur. De flesta som råkade ut för ett hjärtstopp på den tiden klarade sig inte.

Men hans liv gick att räddas och sedan flera år tillbaka har han blivit bättre på att ta hand om sig själv. Golfen har han inte heller slutat med trots den otäcka upplevelsen.

Även om vissa bekymmer kvarstår.

– Jag mår jättebra bortsett från att det som hände då innebar att jag tappade 25 procent av hjärtats kapacitet. Det är jobbigt när man ska gå med golfvagnen i uppförsbackar och då kommer den tunga andhämtningen och man sackar efter. Det är det enda jag känner av efter det som hände.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS