Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Chris Froome stoppas från Tour de France

Regerande Tour de France-mästaren, Chris Froome, stoppas från att försvara sin titel.
Enligt franska Le Monde stoppas han från att delta efter att ha ertappats med för höga halter av astmamedicinen salbutamol.

I maj blev det brittiska cykelstjärnan Chris Froome historisk efter att han vunnit Giro d’Italia. Han blev då den första britten att vinna tävlingen. Han var då även regerande mästare i Tour de France och Vuelta a España, vilket gjorde honom till den tredje någonsin att vinna de tre mästartitlarna i rad.

Men nu stoppas han av arrangörerna från att delta, och därmed försvara sin titel, i Tour de France enligt franska Le Monde. Anledningen är att han ertappades med för höga halter av astmamedicinen salbutamol i september förra året.

UCI (internationella cykelförbundet) har gett honom tillåtelse att att tävla under utredningen.

Men Tour de France-arrangören, Amaury Sport Organization, hänvisar till en paragraf som ger de rätt att utesluta cyklister eller stall som skadar loppets rykte.

Kommer överklaga

Än är dock inte sista ordet sagt. Enligt Le Monde har Team Sky, som väntat, inte ställt sig positiva till ASO:s beslut och överklagat. Ett slutgiltigt besked förväntas under onsdagen.

Chris Froomes representant och fru Michelle Froome säger till Reuters att han kommer att köra loppet trots allt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.