Chioma Ubogagu stängs av efter positivt dopningstest

Tottenham Hotspurs anfallare Chioma Ubogagu kommer vara avstängd från spel i nio månader. Anledning är att fotbollsspelaren testat positivt på ett dopningstest. "Jag vill klargöra att medicinen inte hade några prestationshöjande effekter för mig”, säger hon i ett uttalande.

ANNONS
|

Den engelska fotbollsspelaren Chioma Ubogagu har spelat med Tottenham Hotspur sedan förra året, men kommer inte finnas med på ett tag framöver.

På torsdagen meddelade klubben att Ubogagu är avstängd nio månader, efter att ha testat positivt på ett dopningstest. Hon hade använt två former av medicinering för akne innan hon skrev på för klubben och fortsatte med det när hon kom till England.

”29-åringen fortsatte att ta medicinen för att behandla hennes hudtillstånd utan att veta att medicinen var förbjuden”, skriver Tottenham om avstängningen.

Tidigast spel i oktober

Det var i november som klubbläkaren larmade om spelarens användning av den förbjudna medicinen. När Englands fotbollsförbund (FA) och Storbritanniens anti-dopningsorganisation (UKAD) fick reda på detta förstod de att hon inte tagit den för att medvetet skapa sig en olaglig fördel på planen.

ANNONS

Men det spelade inget roll, för det blev ändå tydliga konsekvenser. Chioma kommer inte spela för klubben förrän tidigast i oktober i år, vilket hon själv beskriver som en djup besvikelse.

– Jag är så ledsen för mina lagkamrater och personal skull att jag inte kan vara ute på planen. Klubben har stöttat till fullo under hela processen, och jag är så tacksam för all deras hjälp, säger hon till klubben.

– Jag vill klargöra att medicinen inte hade några prestationshöjande effekter för mig. Samtidigt är det också mitt ansvar att veta mer om de mediciner jag får utskrivna, fortsätter hon.

Chioma Ubogagu spelade i Real Madrid innan hon kom till Tottenham, men har även varit iväg och spelat i amerikanska klubbar som Orlando Pride.

LÄS MER:Valieva tackar för stödet efter skandalen

LÄS MER:Putin har haft idrottens stöd hela vägen hit

LÄS MER:Dopningmisstänkta ryskan – tillbaka på isen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS