Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Chelsea-backen Gary Cahill hoppas få fira ligatiteln redan på fredagen. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Chelsea nära ligatiteln

För två år sedan säkrade Chelsea Premier League-titeln med tre omgångar kvar. I år kan det ske en omgång senare.

Efter att West Ham besegrat ligatvåan Tottenham och Chelsea tagit en trepoängare mot Middlesbrough råder en avslappnad stämning på Chelseas träningar. För nu behövs bara en seger till, i de tre återstående matcherna, för att guldet i Premier League ska gå till London-klubben. Första försöket är bortamatchen mot West Bromwich på fredagskvällen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Och efter den har vi två hemmamatcher, så vi har ett bra läge. Vi njuter nu och efter Tottenhams resultat mot West Ham (0–1) steg temperaturen på träningarna och alla har en behaglig känsla, säger Cahill till klubbens webbplats.

"Kommer inte lägga oss"

Chelsea har varit i ledningen av Premier League sedan i november och det finns inte mycket som talar för att laget ska rasa igenom och misslyckas ta ligaguldet. Sannolikheten är stor att titeln säkras redan på fredagen eftersom mittenlaget West Bromwich inte har något att spela för.

- Men Chelsea kommer inte att få någon lätt match på The Hawthorns. Det är vår sista hemmamatch och vi kommer inte att lägga oss för att de ska vinna ligan, säger West Bromwich-mittfältaren Chris Brunt i brittiska medier.

Cahill tror att Chelsea kan dra nytta av erfarenheten för två år sedan.

- Det känns ungefär likadant, även om det nog var lite lättare förra gången. Men vägen fram är alltid densamma, det är alltid en period under säsongen då det är tajt och man är pressad. Men att ha erfarenheten från förra gången har hjälpt oss i år. Vi är i en bra position nu och det skulle vara förskräckligt om vi kastade bort det här, säger Cahill.

Adjö till White Hart lane

Chelsea leder Premier League med sju poäng före Tottenham, som också har tre matcher kvar att spela. Tottenham spelar på söndag sin allra sista match på White Hart Lane, som man haft som hemmaarena sedan 1899, och möter Manchester United. Spurs kommer att göra allt för att ta 14:e raka hemmasegern inför flytten till Wembley till hösten. Den nya arenan ska stå färdig till säsongen 2018–2019.