Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Charlotte Kalla välkomnar Johaug med öppna armar

En lång tids avstängning närmar sig sitt slut för Therese Johaug – svenska skidstjärnan Charlotte Kalla kommer välkomna sin konkurrent med öppna armar.
– Hon är en stor inspirationskälla för mig, säger Kalla till Expressen.

Therese Johaugs 18 månader långa dopningsavstängning hävs den 17 april. Efter att ha missat en hel säsong, inklusive OS i Sydkorea, är nu den norska skidstjärnan nära en återkomst till skidspåren

Svenska stjärnan Charlotte Kalla kommer att ta emot en av sina största konkurrenter, men tillika goda vän, med öppna armar.

– Ja. Nu har hon avtjänat sitt straff - och då ska hon få lämna det bakom sig, hon i en intervju med Expressen.

Enligt kalla har det varit ett stort tomrum i efter att Therese Johaugs avstängning.

– Therese har varit saknad. Hon är en stor inspirationskälla för mig. Och den nivå hon höll innan avstängningen...den var ju makalös.

Kallas oro: "Massa frågor"

Men Kalla uttrycker också viss oro inför hennes comeback – som garanterat inte kommer ske utan att frågor om dopingskandalen ställs.

– Hon kommer ju garanterat att få svara på en massa frågor. Bemöta en del påståenden, säger den svenska skiddrottningen till tidningen.

Johaug dömdes till 18 månaders avstängning för dopning sedan hon på försäsongen 2016 använt en läppsalva som innehöll anabola steroider. Hon kommer att göra sina första tävlingar sedan avstängningen i Beitostølen, Norge, i november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.