Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Charlotte Kalla satsar mot OS 2022

Charlotte Kalla fortsätter karriären och satsar mot OS 2022.
– Den starkaste känslan är glädjen till skidåkning som funnits hos mig under både tränings och tävlingsåret. Det gör beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022, säger hon i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Charlotte Kalla är en av de mest framgångsrika svenska längdskidåkarna i svensk historia. Den senaste säsongen har varit motig, inför senaste tävlingssäsongen drabbades hon av covid-19 och jobbade under säsongen för att ta sig tillbaka.

Kalla fick en fin start på VM men hade ett tufft av slut på mästerskapet och bröt sista loppet och det spekulerats i om elitkarriären är över.

Nu meddelar 33-åringen att hon satsat mot OS i Kina 2022.

– Jag känner en stor motivation till att genomföra träningen i sommar och höst så att jag kan vara förberedd på de utmaningar som ett OS innebär, den här gången dessutom på hög höjd, säger Charlotte Kalla om sitt beslut att satsa vidare, i ett pressmeddelande till enligt Expressen.

Att det skulle bli en fortsatt satsning var inte självklart.

– Det var väldigt tungt under hösten när jag drabbades av covid, och ovissheten som följde efter det. Då tvivlade jag som mest, säger hon till SVT.

Landslagschefen glad över Kallas beslut

Men Kalla hittade motivationen igen och nu är siktet alltså inställt på OS 2022.

Landslagschef Anders Byström är glad över Kallas framtidsbesked.

– För lagets del betyder hennes erfarenhet och inställning massor. Vi såg på VM hur hon lyckades komma i toppform och uppnå världsresultat med en 5e och 6e plats, trots de problem hon drabbades av i höstas och starten på vintern. Det ska bli spännande att följa henne under det här OS-året, säger Byström.

Fakta: Charlotte Kalla

Född: 22 juli 1987 i Tärendö.

Klubb: Piteå Elit SK.

Främsta meriter: 3 OS-guld (10 km fristil 2019, stafett 2014, skiathlon 2018), 6 OS-silver, 3 VM-guld (sprintstafett 2011, 10 km fristil 2015, stafett 2019), 6 VM-silver och 4 VM-brons, 12 individuella segrar och totalt över 50 pallplatser i världscupen. Tilldelades Jerringpriset 2008 och Bragdguldet (tillsammans med stafettlaget) 2014.

(TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.