Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Charlotte Kalla om reaktionerna efter aprilskämtet

Charlotte Kalla fick många att lyfta på ögonbrynet när hon som aprilskämt lanserade en ny kondom. För Sportbladet berättar hon om reaktionerna hon fått efter det vågade skämtet.
– Det är så många som hört av sig. En del har inte riktigt fattat heller, säger skidstjärnan till tidningen.

Förra torsdagen, den 1 april, damp det ner ett pressmeddelande om ett samarbete mellan skidstjärnan Charlotte Kalla och en apotekskedja. Kampanjen som lanserades handlade om en ny kondom där Kalla skulle vara ansiktet utåt.

– Bra glid borgar för en säker målgång. Hållbarhet ligger mig också extra varmt om hjärtat. Därför känns det skönt att produkterna även kan komma till ny användning. Jag vill inte sätta mitt varumärke på vad som helst, sa Kalla i pressmeddelandet.

”Förutom kondomen har Kalla-teamet också utvecklat ett glidmedel med samma namn. Produktlanseringen kommer att äga rum den 24 april”, gick att läsa i utskicket.

LÄS MER: Kalla petad i stafetten i SM

”En del har inte riktigt fattat”

Någon lansering blev det dock inte för det hela var ett aprilskämt. Nu berättar Kalla om responsen om fått.

– Jag har fått jättemycket respons på det och det har varit från oväntade håll. Många som har fått sig ett gott skratt och gärna ha velat tacka för att jag bjudit på mig själv, säger hon till Sportbladet och fortsätter:

– Det är så många som hört av sig. En del har inte riktigt fattat heller. ”Det står att det är för både klassisk och fri stil.” Haha, man får bara massa bilder i huvudet.

Hon berättar för tidningen att idén till skämtet kom från apotekskedjan, Kronans Apotek.

– Först var jag tvungen att se en extra gång om det var de som var avsändare. Har det här gått igenom Olle-filtret, min agent? Sen, shit. Det skapade så mycket känslor inom mig så jag ville köra det. Har de skickat ut den här bollen måste jag verkligen skicka den vidare. Man måste få bjuda på sig själv när man får chansen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.