Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Charlotta Fougberg har varit sjuk i över ett halvår – misstänker vaccinet

Inte sedan i oktober 2021 har Charlotta Fougberg tävlat.
Nu berättar Göteborgslöparen att hon är långtidssjuk – och misstänker att vaccinet är boven i dramat.
– Jag hoppas verkligen att en vacker dag så kommer det här att släppa, säger hon till Radiosporten.

Det var ett tag sedan den svenska löparstjärnan Charlotta Fougberg syntes till i tävlingssammanhang, närmare bestämt åtta månader sedan.

I oktober förra året deltog 36-åringen i Stockholm Marathon och inför loppet var tongångarna positiva. Väldigt positiva.

– Jag lekte igenom 40 kilometer i dag. Formen är absolut där, jag är i mitt livs form, sa hon till DN.

Men sen försvann hon och först nu berättar Fougberg vad som hållit henne borta från tävlandet. Hon har varit sjuk i över ett halvår.

– Min kropp är väldigt trött. Jag kan inte återhämta mig riktigt och kan inte tillfriskna fullt ut. Jag har även haft andra postcovid-symtom såsom yrsel och jag har haft kristallsjukan vid två tillfällen. Det var väldigt obehagligt. Det ledde till att jag blev sängliggande och spydde. Jag klarade inte av att gå till toaletten utan min sambos hjälp, säger hon i en intervju med Sportbladet.

Charlotta Fougberg misstänker covid-vaccinet. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Charlotta Fougberg misstänker covid-vaccinet. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Misstänker covid-vaccinet

Charlotta Fougberg berättar i intervjun att hon misstänker att covid-vaccinet kan vara boven i dramat. Det på grund av egentligen två anledningar.

Dels på grund av det faktum att hon aldrig har testats positivt för covid-19, trots att hon har testats väldigt många gånger, och dels på grund av att hon reagerade starkt när hon tog den första dosen.

Den starka reaktionen efter första dosen gjorde även att Fougberg beslutade sig för att vänta med den andra dosen till först efter Stockholm Marathon – som skulle avsluta tävlingssäsongen.

”Hoppas det kommer släppa”

Även när hon tog den andra dosen blev reaktionen stark. Hon fick förhöjd puls och kallsvettades på nätterna, vilket till slut ledde till att hon drog ner ordentligt på träningen.

Men det hjälpte inte.

– Jag har inte blivit bättre utan snarare sämre och sämre. Jag hoppas verkligen att en vacker dag så kommer det här att släppa. Det är inte roligt. Just nu handlar det bara om att jag ska kunna komma tillbaka till att vara mig själv och få återhämtning, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Melker Svärd Jacobsson om livet efter krossade OS-drömmen

LÄS OCKSÅ: Friidrottslegendaren Göte Lindblad har gått bort

LÄS OCKSÅ: Emma Green berättar om nya livet efter karriären

LÄS OCKSÅ: Legendarerna invalda i Göteborgs Hall of Fame

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.