Bilderna föreställer en landskamp i futsal mellan Sverige och Frankrike samt Sonny Carlsson, IFK Göteborg.
Bilderna föreställer en landskamp i futsal mellan Sverige och Frankrike samt Sonny Carlsson, IFK Göteborg. Bild: Bildbyrån

Champions League för döva spelas i Göteborg

Ett historiskt idrottsevenemang äger just nu rum i Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Arrangerat av IK Surd, med hjälp av IFK Göteborg, spelas U21 Champions League i futsal för döva för första gången i Sverige.

ANNONS
|

– Det är ett väldigt stort mästerskap för oss. Det är viktigt att visa att vi finns, säger Annette Rundgren som är generalsekreterare för evenemanget och sektionsledare i IK Surd som står bakom mästerskapet som endast arrangerats en gång tidigare.

Tillsammans med ordförande Jonny Gustavsson och Sonny Carlsson, som jobbar som sportchef i Göteborgs idrotts och eventarena AB – vars ägare Eurotravelsports AB och IFK Göteborg äger hälften var, har de lyckats sy ihop evenemanget.

Hemmalaget regerande mästare

– Det var Jonny som kom på idén och styrelsen ordnade så att Deaf Champions League kom hit och tittade på hallen. Det räckte att de öppnade dörren, de behövde inte ens diskutera. Det var självklart att mästerskapet skulle vara i Göteborg, berättar Annette Rundgren.

ANNONS

Elva lag från femton olika länder kommer göra upp om Champion League-titeln under helgen, med start idag. Spelet går till precis på samma sätt som vid futsal för hörande.

– Bortsett från att man inte hör, säger Annette Rundgren.

– Det som döva inte hör i öronen, det har man i ögonen. Istället för visselpipa så är det en flagga och två domare som flaggar.

IK Surd ställer upp med två lag. De är regerande mästare sedan första gången mästerskapet arrangerades i Milano, och ställer nu upp för att försvara titeln.

– Det är många lag med som vill bli mästare, jag tror det blir jämnt. Men jag har fått information om att våra lag är väldigt motiverade, säger Annette Rundgren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS