Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mervan Celik missar minst tre allsvenska matcher.

Celik kan vara borta i veckor

Mervan Celik, Gais, har en blödning i låret och kan ha spelat klart före EM-uppehållet.

– Det kan ta allt mellan en och åtta veckor, säger Gais fysioterapeut Lars Göthfelt.

Mervan Celik tvingades kliva av redan efter en kvart i söndagens segermatch mot Norrköping. Efteråt pratades det om en krampkänning och ingen fara inför mötet med Elfsborg på torsdagen – men en mr-röntgen gav andra besked.

– Han har en liten blödning i en muskel i baksidan låret (vänster) som gör att han inte kommer att vara med på ett tag här, säger Lars Göthfelt.

Yttermittfältaren var tveksam till spel redan i den föregående matchen, mot Helsingborg, men visade bra funktion i benet när det testades och gav klartecken för spel. Celik löpte mycket nere på Olympia och var rejält sliten när han byttes ut i slutminuterna. Lars Göthfelt tror att han drog på sig något redan i slutet av den matchen.

– Hur länge han blir borta vet vi inte, det beror på. Men det är väldigt, väldigt sällan kortare än två veckor, hur liten en sådan här blödning än är, säger fysioterapeuten.

Allsvenskan går nu in i den sista månaden före EM-uppehållet och matcherna ligger tätt de kommande veckorna. Är Mervan Celik tillbaka i spel redan om två veckor har han ändå missat tre matcher – Elfsborg, Kalmar och Mjällby.

Men det kan alltså vara så att Gais-stjärnan blir borta resten av vårsäsongen, totalt sju matcher. U21-landslagsspelaren har precis börjat hitta formen och skadan är ett stort avbräck för Gais och även för Celik själv, som har en klausul i åttamånaders-kontraktet med Gais där han kan lämna klubben för utlandet redan i sommar för ett fastställt belopp.

Nu är det rehab som väntar för att stärka upp muskeln igen och om det blir comeback före EM-uppehållet får framstegen i träningen avgöra.

– Det är en förhoppning, naturligtvis. Men vi får se hur han svarar på träningen, säger Göthfelt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.