Jessica Castles säkrade Sveriges åttonde medalj i Europeiska spelen i vitryska Minsk.
Jessica Castles säkrade Sveriges åttonde medalj i Europeiska spelen i vitryska Minsk.

Castles tog Sveriges åttonde och sista medalj

Det blev en åttonde svensk medalj i Europeiska spelen i Minsk, Vitryssland, när 16-åriga gymnasten Jessica Castles blev trea i grenfinalen i fristående. Castles fick 12,933 poäng och kunde knipa bronset med 0,033 poängs marginal ner till vitryskan Anastasija Alistratava.

ANNONS
|

"Vitryskan startade sist och publiken var verkligen på hennes sida, så jag var inte säker på om jag skulle få medalj. Jag är jättenöjd med min prestation och alla mina hopp var fina. När jag åkte hit till Minsk siktade jag på att komma med i grenfinalen, men jag hade inte vågat hoppas på medalj", säger hon i ett pressmeddelande.

Totalt blev det tre guld, ett silver och fyra brons för den svenska truppen i Minsk. Ett bättre facit än i Baku, Azerbajdzjan, för fyra år sedan då Sverige tog sju medaljer.

ANNONS

"Det var väldigt hög konkurrensnivå i de flesta grenar och då särskilt i kampsporterna, därför var det extra glädjande med medaljer i boxning, judo och brottning", säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

"Det här har varit ett bra led i förberedelserna inför OS i Tokyo nästa år", säger han.

Europeiska spelen anordnas nästa gång om fyra år, då i polska Krakow.

TT

Fakta: Svenska medaljer i Europeiska spelen

Guld: Tommy Macias (judo, 73 kg), Stefan Nilsson (skeet), Sofia Mattsson (brottning, 53 kg).

Silver: Herrlag, bordtennis (Kristian Karlsson, Mattias Falck och Jon Persson).

Brons: Anna Bernholm (judo, 70 kg), Agnes Alexuisson (boxning, 60 kg), Alex Bjurberg Kessidis (brottning, 77 kg), Jessica Castles (gymnastik, fristående).

Källa: SOK

ANNONS