Rysslands stäng av från VM-kvalet.
Rysslands stäng av från VM-kvalet. Bild: VALERIAWITTERS

Cas avslår rysk överklagan

Idrottens skiljedomstol Cas slår fast Rysslands avstängning från VM-kvalet i fotboll, skriver AP. Därmed får landet inte spela VM i Qatar i slutet på året.

ANNONS
|

Tidigare har den internationella fotbollsassociationen, Fifa, valt att stoppa ryskt deltagande från VM-playoffspelet i slutet på mars.

Ett beslut som Ryssland överklagat till idrottens skiljedomstol, Cas. Denna bestämmande instans har nu sett över överklagan och kommit till ett beslut. Överklagan avslås.

Därmed har Ryssland ingen möjlighet att kvalificera sig för VM i Qatar.

Kunde mött Sverige

Landet hamnade i samma playoffträd som Sverige. Vid svensk seger mot Tjeckien och rysk vinst mot Polen, hade länderna fått göra upp i en direkt avgörande kvalfinal. Vinnaren av kvalfinalen säkrar en VM-biljett.

Beslutet innebär också att Polen går direkt till tidigare nämnda kvalfinal.

Sverige möter Tjeckien hemma på Friends Arena den 24 mars.

ANNONS

Samtidigt som detta beslut fattas har Ukrainas match mot Skottland, i ett annat slutspelsträd, blivit uppskjuten till juni.

LÄS MER:Vladimir Putins ilska efter rysk utestängning: ”Utanför politik”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS