Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl Grundström försöker överlista Montreals Antti Niemi under en träningsmatch. Bild: DAN HAMILTON
Carl Grundström försöker överlista Montreals Antti Niemi under en träningsmatch. Bild: DAN HAMILTON

Carl Grundström trejdad i natt

Carl Grundström, 21, lämnade Frölunda efter förra säsongen för att ansluta till Torontos farmarklubb Marlies. Men nu fortsätter karriären i Los Angeles organisation – efter att Toronto bytt bort anfallaren.

Carl Grundström, som nyligen spenderat två år i Frölunda, får packa sina väskor och lämna Toronto för Los Angeles – eller snarare deras farmarlag, Ontario Reign.

Grundström ingår i en bytesaffär i NHL där Toronto får Los Angeles försvarare Jake Muzzin i utbyte mot Grundström, senare rättigheter till talangen Sean Durzi och ett val i första omgången av kommande sommarens NHL-draft.

21-årige Grundström, som valdes av Toronto i andra rundan av draften 2016, har ännu inte gjort någon NHL-match och har fram till måndagen spelat för farmarlaget Toronto Marlies.

Vann titel i fjol

Där har han under säsongen stått för 29 poäng på 42 matcher, och i fjol var han med och vann AHL-titeln Calder Cup.

Jake Muzzin, som är denna "trejds" stora stjärna, får nu alltså lämna bottenlaget Kings för topptippade Toronto. 29-åringen har gjort 21 poäng på 50 matcher under NHL-säsongen, och var ett stort fan av just Toronto som liten.

– Jag var lite chockad när samtalet kom. Du hör rykten och så, men du fortsätter med ditt ända till det faktiskt händer och du kan låta det sjunka in, säger Muzzin till NHL:s hemsida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.