Carabinieri – Sveriges nya travstjärna

En ny svensk internationell travstjärna är född. Carabinieri vann finländska storloppet Kymi Grand Prix på lördagen sedan han kämpat sig förbi elitloppsvinnaren Timoko över upploppet.

ANNONS
|

Det är pappa Peter Untersteiner som gjort det fina träningsarbetet med Carabinieri. För vart år har hästen tagit kliv i sin utveckling och nu var han mogen att möta den internationella eliten i Kouvola.

Nu satte han sonen Johan i sulkyn och det blev succé.

Storfavoriten Timoko, med Björn Goop i sulkyn, tvingades till en stenhård öppning (1.06,5/500 m) för att få ledningen på första långsidan. Första varvet travades på 1.10,5 och då hade Carabinieri avancerat fram utvändigt om Timoko.

- Min häst kändes stark i sista kurvan och även om Timoko är en topphäst så kändes det förhoppningsfullt. Och över upploppet var min häst starkast, sade Johan Untersteiner.

ANNONS

Förstapriset var 100000 euro, drygt 900000 kronor. Carabinieri har därmed sprungit in över två miljoner kronor i år. I vintras tog han även två segrar på Vincennes-banan i Paris.

Segertiden 1.11,0 är den snabbaste i loppets historia och även banrekord över medeldistans.

Timoko gjorde ett bra lopp med tanke på den tuffa inledningen som storskrällen Seabiscuit, körd av Mika Forss, satte upp. Björn Goop hade nog svårt att förstå den taktiken.

TT

ANNONS