Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andrew Calof sköt hem bonuspoängen till Växjö i Smålandsderbyt.

Calof och Fasth klev fram för serieledaren

När det var 22 sekunder kvar av ”slaget om Småland” mellan HV71 och Växjö i Kinnarps Arena visade Andrew Calof, Växjös forward, varför han är i topp i SHL:s skytteliga. Det gav Växjö segern med 3–2 efter förlängning.

I förlängningsperioden kom Andrew Calof helt fri med Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71:s mål och gjorde inget misstag. Därmed var det 3–2 till kronobergarna och tre nya poäng för den suveräna serieettan.

- Jag var inte säker på vad som hände i deras defensiv, men Robert Rosén slog en fin passning och jag hann inte tänka så mycket, utan bara sköt, säger Andrew Calof.

Calof menade att det här målet var lite speciellt.

- Stämningen i den här arenan är fantastisk. Deras fans gör att det blir en härlig inramning och därför är det extra skönt att vinna här och ta tre poäng.

"Jag älskar laget"

Den 27-årige kanadensaren kom från Skellefteå till Växjö inför den här säsongen och han stortrivs i Växjö.

- Jag älskar laget och nu går vi för två mästerskapstitlar, säger Andrew Calof.

På tisdag möter Växjö JYP Jyväskylä i CHL-finalen i Vida Arena och sedan vill givetvis Calof och hans Växjö ta SM-guldet i vår.

- Först tar vi matchen på tisdag. Då ska vi vinna den och när vi har gjort det siktar vi på att nå vårt andra mål, att ta SM-guldet, säger Andrew Calof.

Målet mot HV71 betyder att han nu gick upp i delad ledning i skytteligan med sina 22 mål. Han har gjort lika många som Frölundas Victor Olofsson.

- Det känns som om att alla mål som inte gick in förra säsongen går in nu i stället, säger Andrew Calof.

"För långsamma till puck"

Kanadensaren hyllar speciellt en medspelare för han framgång i Växjö.

- Robert Rosén är en av ligans bästa playmakers och det är fantastiskt skönt att spela med honom, säger Andrew Calof.

En spelare som avgjorde en match som HV71 inledde klart bäst i och vann skotten med 16–4 i den inledande perioden. Då räddade OS-målvakten, Viktor Fasth, Växjö.

- Det var länge sedan jag fick 16 skott på mig i en period. Vi var för långsamma till puck och flytta puck och därför såg det ut som det gjorde i första perioden, säger Viktor Fasth.

"Jobbar hårt varje dag"

Därefter tycker Växjös målvakt att kronobergarna blev klart bättre.

- Vi rörde oss snabbare till pucken sedan och höjde oss rejält i andra och tredje perioden. Det här var en grymt skön vinst, säger Fasth.

OS-målvakten menar att Växjös framgångar och hans fina målvaktsspel beror på hårt arbete.

- Vi jobbar hårt varje dag för att bli bra både som lag och individuellt.

Trots att OS närmar sig och avresan är nästa onsdag för Tre Kronor har han annat i tankarna för tillfället.

- Jag kan inte tänka på OS just nu. Det är fullt fokus på de två matcher som är kvar innan jag åker. Först Brynäs och sedan CHL-finalen, säger Viktor Fasth.

För Växjös fans var givetvis Fasths storspel mot HV och Calofs fortsatta målhunger det bästa som kunde hända för deras favoritlag innan den stundande CHL-finalen.