Calle Rosén (höger) får lov att flytta västerut när Toronto och Colorado byter spelare.
Calle Rosén (höger) får lov att flytta västerut när Toronto och Colorado byter spelare. Bild: TOM SZCZERBOWSKI

Calle Rosén pusselbit i nattens stortrejd

Mitt i alla "free agent"-värvningar ställde Colorado och Toronto i natt till med ett stort spelarbyte. En av komponenterna var Frölundaprodukten Calle Rosén, 25.

ANNONS
|

Smålänningen Rosén kom till Frölunda som 16-åring och spelade tre säsonger i klubbens juniorled. Efter ytterligare fyra säsonger i Sverige bar det sedan av till NHL och Toronto Maple Leafs.

Speltiden i NHL har emellertid varit skral – och med bara åtta NHL-matcher de två senaste säsongerna har Rosén mest fått nöja sig med spel i farmarlaget. Kanske välkomnar 25-åringen därför nattens stortrejd.

Lämnar för Colorado

Medan de mer etablerade stjärnorna Tyson Barrie (fram tills nu i Colorado) och Nazem Kadri (Toronto) byter klubb med varandra följer Rosén med Kadri till Colorado Avalanche som en del av paketet.

Där blir han lagkamrat med spelare som Gabriel Landeskog och Nathan Mackinnon.

ANNONS

LÄS MER:Superstjärnan blir lagkamrat med Henrik Lundqvist

Bytet anses framför allt vara ett sätt för Toronto att spara på sina lönekostnader – för att i nästa steg kunna skriva nytt kontrakt med sin unga stjärnforward Mitch Marner.

Annars har det senaste dygnet mest handlat om värvningar av kontraktslösa spelare – där Robin Lehners flytt från Islanders och superstjärnan Artemi Panarins nya kontrakt med New York Rangers är affärer som stuckit ut.

LÄS MER:Robin Lehner klar för Chicago Blackhawks

Från Toronto till Colorado:

Nazem Kadri (forward)

Calle Rosén (back)

Tredjeval i draften 2020

Från Colorado till Toronto:

Tyson Barrie (back)

Alexander Kerfoot (forward)

Sjätteval i draften 2020

ANNONS