Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Calle Halfvarsson: ”Kan vara sista säsongen”

Calle Halfvarsson har haft många struliga säsongen i sin karriär. Den senaste var inget undantag och nu öppnar skidåkaren för att kommande säsong kan vara hans sista.
– Skulle det vara så att det inte fungerar den här säsongen så kan det mycket väl vara sista säsongen, säger han till SVT.

Calle Halfvarsson har vunnit tre VM-medaljer och lika många gångar har han klivit upp överst på världscuppallen.

Men 32-åringen har också under många säsonger kämpat mot sjukdom och för att hitta bra form och rätt balans i träningen.

Nu börjar Halfvarsson tröttna.

– Jag orkar inte hålla på hur länge som helst och gneta på om jag inte får några resultat, säger han till SVT.

Kan vara sista säsongen

Halfvarsson berättar för SVT att han efter förra säsongen har minskat träningsmängden något i princip helt strukit styrketräningen – och hittat motivationen.

– Jag tycker fortfarande det är roligt. Det är lika bra att fortsätta. Så länge jag tycker det är roligt och att jag har någon chans att ta mig tillbaka till toppen så kommer jag att fortsätta. Den dag jag inte känner det så kommer jag nog att lägga skidorna på hyllan.

Han säger att han inte varit nära att lägga ner karriären när motgångarna varit som störst, att han har svårt att ge upp och att det även är en ekonomisk fråga där sponsorpengar ska in.

Men om kommande säsong, där OS i Peking är det stora målet, blir lika strulig och resultaten inte kommer, då kan han lägga skidorna åt sidan.

– Skulle det vara så att det inte fungerar den här säsongen heller så kan det mycket väl vara den sista säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.