Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Calebsson showade när Pixbo vann prestigemötet

Ett mål och fem assist. Daniel Calebsson showade när Pixbo tog en prestigeseger mot serieledande Falun. – Jag tycker att Falun är världens bästa innebandylag på pappret så det känns riktigt gött att vi slog dem, säger han till GP.

Pixbos prestationer under inledningen av säsongen har pendlat mellan topp- och bottennivå. Borta mot Helsingborg senast var man blekt och förlorade stort – men när serieledande Falun kom på besök till Wallenstamhallen fick göteborgarna till en riktig fullträff och man lyckades till slut vinna med 10–7.

– Det var starkt av oss att kunna vinna den här matchen. Skönt att kunna besegra ett riktigt topplag och få visa för oss själva vad vi är kapabla till, säger Daniel Calebsson.

Och Pixbo rivstartade. Efter första perioden var ställningen 4–1 till hemmalaget.

– Det var väldigt viktigt att få den starten, särskilt med tanke på att vi gjorde en så usel insats mot Helsingborg senast så var det skönt för självförtroendet. Vår starka inledning på matchen gjorde att vi kunde ligga och lura lite på kontring.

I den andra perioden närmade sig dock dalmasarna och det var vid ett flertal tillfällen under matchens då det såg ut som att gästerna var på väg att komma tillbaka och utjämna. Men Pixbo lyckades svara.

– Varje gång de närmade sig gick vi till motattack och slog tillbaka i stället för att börja spela avvaktande.

Han fortsätter:

– Vid 4–3 var det kritiskt. Men då lyckades vi göra 5–3. I slutet hade de lite känn men vi lyckades ta oss ur det också. Vi var bäst i de avgörande lägena.

Och för egen del, ett mål och fem assist, när hade du sådan poängproduktion i en match senast?
– Det är absolut inte ofta. Det kommer någon gång då och då, men inte varje säsong. Det brukar annars mest bli något poäng här och var. Men alla i vår formation gjorde det bra, och de satte dit bollarna jag hittade fram med.

Extra skönt att få kliva fram mot serieledarna?
– Det är klart, det är ett lag som har världsklasspelare på varenda position. Jag vill vara med och bidra i de viktiga matcherna, nu fick jag det.

Resultatet innebär att Pixbo nu bara är en poäng efter Falun i tabelltoppen.

– Jag tycker det är lite överraskande att det har gått så bra för oss redan. Men vi ska vara ödmjuka inför det här och kriga vidare.

Nu väntar ett två veckor långt uppehåll innan det är dags för match igen.

– Det här var en stor självförtroendeboost för oss, men det här uppehållet blir extremt viktigt, att vi fortsätter vara noggranna med fysiken så vi är redo sen igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.