Jens Cajuste i duell med Serbiens Dusan Tadic och Sergej Milinkovic-Savic. Den 22-årige mittfältaren fick mycket beröm för sin insats.
Jens Cajuste i duell med Serbiens Dusan Tadic och Sergej Milinkovic-Savic. Den 22-årige mittfältaren fick mycket beröm för sin insats. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Cajuste hyllas av Ljungberg: "Kul att höra"

Jens Cajuste, 22, hade en riktigt bra kväll på jobbet – trots 0–1-förlusten mot Serbien i Nations League.
Förre Arsenalstjärnan Fredrik Ljungberg ser något i honom som landslaget så väl behöver.
Samtidigt hyllas han av förbundskaptenen Janne Andersson.
– Pusselbitarna börjar falla på plats, säger Cajuste.

ANNONS
|

Fredrik Ljungberg, numera bland annat expert på Viaplay, gillade vad han såg i Cajustes prestation på Friends arena.

I den storväxte, fysiske, men också snabbe och rörlige 22-åringen ser han en central mittfältare som landslaget behöver.

– Jag tycker verkligen att det är en framtidsman. Jag är väldigt imponerad av honom i de här matcherna. Han ger oss något vi inte haft tidigare. Jag tycker att Sverige ibland har varit långsamt på mittfältet. Han gör det jättebra, säger den tidigare landslagsstjärnan i Viaplay.

Skiner upp

Cajuste skiner upp när han får höra vad Ljungberg sagt:

– Det är väldigt kul att höra från en sådan legendar. Det gör mig glad.

ANNONS

TT: Fick du inte något av ett genombrott i landslaget i den här matchen?

– Jag vet inte. Det är så mycket ... det känns så tråkigt med förlusterna (1–2 mot Norge och nu 0–1 mot Serbien) att jag har svårt att tänka på något annat, faktiskt. Men jag märker själv att jag har vuxit och blivit mycket bättre under tiden i Frankrike. Jag försöker lära mig mer och mer vid varje samling med landslaget. Pusselbitarna börjar falla på plats.

Cajuste, till vardags i Reims i franska ligan, trivs i det nya spelsystemet med tre mittfältare, där han har den centrala positionen.

– Det passar mig bra. Jag har spelat där tidigare i karriären, när jag var lite yngre, så det är något jag är van vid. 4–3–3 är en formation som jag gillar jättemycket.

Förbundskaptenen Janne Andersson gladdes över sina debutanter Hjalmar Ekdal, Edvin Kurtulus och Gabriel Gudmundsson och några till som blott har ett fåtal landskamper bakom sig.

"Jätteroligt"

En i den kategorin är mittfältaren Jens Cajuste, vald till Sveriges bäste spelare mot Serbien, i sin tolfte landskamp sedan han bestämde sig för att spela för Sverige hösten 2020. Han kunde även ha valt att spela för USA.

– Jag håller med, säger Andersson. Han har varit skadad och hade det bökigt hösten efter EM, han bytte klubb, hade en skadeperiod och har inte spelat mycket. Jag tycker det är jätteroligt.

ANNONS

– Han gör det jättebra, Jens. Han har självförtroende, vågar och tacklar bort folk, säger förbundskaptenen.

Cajuste:

– Jag blir glad att höra det, men det är vinsten som räknas och då känns det inte bra trots att jag får höra sådana ord.

Mittfältaren var sist av de svenska spelarna att gå genom den mixade zonen ut till den väntande bussen.

Redo för 90 till

Cajuste behövde behandling efter matchen.

TT: Ont? Skada?

– Trött. Det var mina första 90 minuter på ett bra tag, så det är bara trötthet.

TT: Har du 90 minuter till i dig redan mot Norge på söndag?

– Det tror jag, säger Jens Cajuste.

ANNONS