Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barcelona-stjärnan Sergio Busquets bad om ursäkt efter genomklappningen mot Liverpool.

Busquets: "Ber om ursäkt"

Vad hände, Barcelona? La Liga-jätten tappade 3–0 till 3–4 mot Liverpool och missade sensationellt att ta sig till final i Champions League.

Barcelona hade 3–0 att gå på från första mötet i Champions League-semifinalen mot Liverpool och "skulle bara" åka till Anfield för att säkra finalbiljetten.

Det gick... sådär.

Liverpool – utan stjärnor som Mohamed Salah och Roberto Firmino – stod för en mirakelvändning mot ett chockat Barcelona, som efter att ha släppt in både 1–0 och 2–0 inte kunde stoppa blödningen.

"Väldigt hårt"

När Divock Origi tryckte in 4–0 i den 79:e minuten var vändningen fullbordad.

Liverpool till final, Barça utslaget.

Därmed fick katalanerna än en gång lämna turneringen på hårdast möjliga vis, förra året åkte den spanska storklubben ut i kvartsfinalen mot Roma efter att ha tappat ett 4–1-överläge från den första matchen.

Efter slutsignalen på Anfield var Sergio Busquets nära tårar.

- Allt jag kan göra är att be om ursäkt till fansen. Efter det som hände i Rom förra året så händer det igen. Det är väldigt hårt att falla sådär efter ett så bra resultat i första mötet, det finns inte mycket annat att säga, säger Barcelonamittfältaren enligt Reuters.

"Tragedi"

- De var bättre än vi, de satsade allt från första början och vi hade verkligen problem med deras press, särskilt i början av halvlekarna.

Uttåget får stora rubriker världen över – inte minst i spansk press.

"Barças tragedi på Anfield", skriver spanska tidningen AS i en rubrik högst upp på sin sajt under tisdagskvällen.

"Episk miss", skriver Marca.

Barçatränaren Ernesto Valverde hade svårt att sätta ord på känslorna.

- Det gör väldigt ont. Jag vet inte hur det kommer påverka min framtid i klubben, men här är vi nu och tränaren måste ta sitt ansvar, säger han på en presskonferens efter matchen.