Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.
Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.

Burmansson VC-tvåa inför OS

Unga slopestylelöftet Jennie-Lee Burmansson visar helt klart OS-form. Världscupen i Mammoth Mountain bjöd på ett rejält svenskt styrkebesked.

ANNONS
|

Förra helgen i Snowmass missade Jennie-Lee Burmansson finalen trots 87.33 i kvalet. Den här gången, i Mammoth Mountain, USA, blev det 88.6 poäng i andra finalåket. Det räckte långt.

Även om hon inte kunde rå på Tiril Sjåstad Christiansen från Norge och hennes 90.6 så blev det en andraplats för 15-åringen, som i Pyeongchang blir Sveriges yngsta vinterolympier genom tiderna.

Hennes framgång var dock inte den enda med svenskkoppling i tävlingen.

Emma Dahlström gjorde Burmansson sällskap i finalen och slutade väl där fyra efter att ha noterat 83 poäng i första åket. Enbart det faktum att hon blev en av de åtta i final räckte för att uppfylla SOK:s kriterier för en potentiell OS-uttagning, som hon inte har nått tidigare efter att ha kommit tillbaka från sin svåra korsbandsskada.

ANNONS

Både kvalet och finalen för damerna kördes under söndagen efter ett antal omkastningar i tävlingsschemat.

Även i herrfinalen är det två svenska deltagare, då både Oscar Wester och Jesper Tjäder kvalade in. Och de stod båda för fina resultat.

Tjäder slutade på femte plats efter att ha lyft sig i sitt andraåk, där han var tredje bäst av alla med 88,8 poäng. Oscar Wester slutade nia efter 87,8 i andra rundan.

Segrare blev Teal Harle från Kanada, som stod för fina 94.2 för att få kliva högst upp på podiet.

ANNONS