Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Burakovsky, längst fram, är allra gladast i Washington efter sitt avgörande mål i förlängningen. Dallas besegrades med 4–3.

Burakovsky avgjorde: Hade bra känsla

André Burakovsky avgjorde för Washington, Henrik Zetterberg låg bakom Detroits skräll och Henrik Lundqvist räddade 39 skott för New York Rangers. Det var gott om svenska matchvinnare i NHL i natt.

I sina 14 första NHL-matcher i höst hade Washingtons André Burakovsky bara gjort ett mål. Borta mot Dallas satte han två, plus en assist i 4–3-segern.

- Det kändes väldigt bra på förmiddagens ispass och på uppvärmningen före matchen hade jag en bra känsla, säger Burakovsky till AP.

Svensken inledde målskyttet halvvägs in i första perioden. Och så fick han även sista ordet. 1.51 in i förlängningen droppade John Carlson pucken till Burakovsky som sköt över målvakten Ben Bishop från vänstra tekningscirkeln.

- Jag kan inte säga att jag var säker på att sätta dit den, men jag såg en liten lucka och det var skönt att se att den gick in och att vi fick två poäng med oss, säger Burakovsky till Expressen.

Burakovsky var borta från spel i nästan sju veckor, på grund av en tumskada, och gjorde comeback den 8 december.

"Skönt att få utdelning"

Henrik Zetterberg låg bakom Detroits överraskande 6–3-seger över New York Islanders med tre målpassningar.

- Skönt att få utdelning i kväll för både mig och laget, då vi nu inledde en tre matcher lång turné före jul med en seger, säger Zetterberg till Expressen.

Zetterberg, 37, har gjort sju poäng i de senaste fyra matcherna.

- Jag känner mig frisk och fräsch efter en tung november, som bara är att glömma, säger han.

Detroits tunga höst har gjort att det är sex poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Eastern conference. Zetterberg tror att det är möjligt att nå slutspelet.

- Men vi måste fortsätta att vinna matcher nu. Det är ett väldigt tufft läge vi hamnat i, men spelar vi smart och på rätt sätt kan vi slå de flesta lag i ligan.

Räddade 39 skott

New York Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist är inte sliten trots mycket matchande.

- Jag känner mig i bra form. Kroppen är fräsch och när jag spelar så ofta lyckas jag hålla tävlingsinstinkten på hög nivå hela tiden, säger han till Aftonbladet.

Han gjorde kanske sin bästa match hittills under säsongen mot Anaheim, då Rangers vann med 4–1 och Lundqvist räddade 39 skott.

- Det är roligt att spela just nu, särskilt som vi vinner. Det gör allt enklare, säger han.

Toronto firade 100 år i NHL med en storseger hemma mot Carolina.

8–1-vinsten var välkommen efter tre raka förluster.

Nylanders sjätte mål för säsongen kom när det återstod knappt sex minuter av matchen, och Torontos ledning utökades till 7–1. Det var hans första mål efter fem matchers måltorka.

Karlsson tvåmålsskytt

Ottawa-backen Erik Karlsson hade gjort ett mål i de 26 första matcherna som han spelat i höst. Hemma mot Minnesota utökade han målskörden med två. Ändå blev det förlust för Ottawa, 4–6.

Vancouver-svenskarna hade poängfest mot Montreal. Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin svarade för två vardera och Loui Eriksson för en poäng. Det blev ändå förlust med 5–7.