När Juventus Gianluigi Buffon släppte in en straff i 48:e minuten mot Torino hade han hållit nollan i 973 minuter. Rekord för serie A. Arkivbild.

Buffon höll tätt i 973 minuter

|

Juventus 38-årige målvakt Gianluigi Buffon blev på söndagen historisk som den som hållit nollan längst i serie A. Han var på väg mot elva matcher och över 1 000 minuter utan insläppt mål men tre minuter in i andra halvlek i derbyt mot Torino tog sviten slut. En straff från Andrea Belotti smet förbi honom och därmed stannade rekordet på 973 minuter.

Det gamla rekordet på 929 minuter satte Sebastiano Rossi i Milan säsongen 1993-94.

Juventus vann derbyt med 4-1 och behåller serieledningen, tre poäng före Napoli som besegrade Genoa med 3-1. Argentinaren Gonzalo Higuain vände på matchen med två mål i andra halvlek. Omar El Kadduri satte trean på tilläggstid.