Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

BTK mot Eslöv i final

Det blir en helskånsk final i herrarnas SM-slutspel i pingis. Efter två oerhört tuffa bataljer i första mötena blev det rena islossningen när seriesegrande BTK Rekord säkert manövrerade ut Söderhamns UIF med 4–0.

Regerande mästarlaget Eslövs AI ville inte vara sämre utan vann mot Halmstad BTK med samma siffror.

- Vi har förlorat båda matcherna i grundserien mot Eslöv men vann serien. Som vi spelat i år tycker jag vi har en god chans, sade Rekords matchvinnare Simon Arvidsson.

Arvidsson har varit tungan på vågen i semifinalerna mot Söderhamn och med sina två singelvinster grundlade han Rekords avancemang till SM-final.

- Jag är väldigt nöjd med mitt spel. Idag tyckte jag det fungerade från första till sista poäng, sade han.

Lagmaskinen Eslövs AI ångar på och efter den knappa vinsten hemma blev det en övertygande seger borta mot Halmstad BTK.

Han Chuanxi var tillbaka i Halmstad men tappade i tre raka till Daniel Kosiba. Elias Ranefur hade en tuff batalj mot Xu Hui i första mötet men var helt chanslös och den inledningen kunde Halmstad inte hämta sig från.

Efter 0–2 så vilade ett tungt ansvar på Harald Andersson, som i förra mötet besegrade Robert Svensson. Den här gången ville Svensson annat.

- Pressen låg på Harald. Jag börjar komma in i slutspelstempot och det finns en mycket stark vinnarkultur i vårt lag, sade Robert Svensson.

Frågan är om den bär hela vägen till ett tolfte SM-guld eller om Rekord ska bryta Eslöv segerrad.