Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteå slog Brynäs med 3–1.

Brynässviten bröts i Skellefteå

Skellefteå bröt Brynäs långa segersvit när man vann med 3–1. Landslagskedjan var lysande som vanligt men bakom segern låg en helgjuten laginsats.

Och som han spelade.

Skellefteås största stjärna har lyst klart hela hösten, nu var han stundtals magnifik. Som vid förspelet till Oscar Möllers 3–0-mål, när han hårt uppvaktad på egen hand tog pucken in bakom Brynäsmålet innan han lade den bakom ryggen till Möller som enkelt kunde trycka in trissan förbi en helt bortkollrad Rautio i Brynäsmålet.

- Det var roligt att spela i dag. Vi startar väldigt bra, mycket tack vare det fysiska spelet av exempelvis Hetta och Ellis. Det kommer vi att behöva mycket mer av, då blir vi jobbiga att möta, sade Joakim Lindström.

Massivt spelövertag

Elva gånger har Skellefteå gjort första målet den här säsongen. Varje gång har man sedan också vunnit matchen.

Det gjorde man även nu.

Hemmalaget kom ut med en helt annan fart och intensitet än Brynäs, skaffade sig genast ett massivt spelövertag och fick dessutom snabbt utdelning.

I numerärt överläge kunde Mark Katic efter 6.17 lyfta in 1–0. Brynäs är bäst i ligan på att döda utvisningar men nu blev Gävlelaget ordentligt uppsnurrat innan Katic serverades pucken helt fri framför David Rautio i Brynäsmålet.

Knappt två minuter senare stod det 2–0 på resultattavlan. Efter ett långt Skellefteåanfall hamnade pucken hos Sebastian Ohlsson som drog iväg ett skott som gick in bakom en skymd Rautio.

- De första tio minuterna var vi sega i både aktion och tanke. Det kostar oss matchen, för sedan jobbar vi oss in bra i den. Fast vi hade behövt få utdelning i andra perioden, sade Jan Larsson, Brynäs assisterande tränare.

Efter en miserabel säsonginledning var Brynäs rena segermaskinen före landskampsuppehållet. Sex raka trepoängare räknades in framför allt tack vare ett exemplariskt defensivt jobb, kombinerat med blixtrande kontringar.

"Fortfarande i skiten"

Nu plockades Gävlelaget ner på isen.

- Faktum är att vi fortfarande ligger i skiten. Vi har extremt mycket kvar att bevisa för att få godkänt för den här säsongen, sade Gävlelagets kapten Jacob Blomqvist, som i början av slutperioden styrde in recuceringen till 3-1 på ett skott från Elias Fälth.

Men Skellefteå spelade oerhört fokuserat och kunde med vissa besvär hålla undan på slutet.

Den här gången var västerbottningarna bra rakt igenom. Flera spelare som tidigare varit anonyma klev fram, som Morgan Ellis, Jesper Olofsson och Henrik Hetta, till exempel.