Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgaren Nicholas Bryant slog världsmästaren från Thailand. Bild: IFMA
Göteborgaren Nicholas Bryant slog världsmästaren från Thailand. Bild: IFMA

Bryant slog regerande världsmästaren i VM-debuten

Göteborgaren Nicholas Bryant är på plats i Bangkok för att delta i VM i thaiboxning. I sin allra första VM-match vann han över den tvåfaldige världsmästaren från Thailand, Wiwat Khamtha.
– Tanken är att jag ska bli bäst i världen, säger Nicholas Bryant.

Just nu pågår VM i thaiboxning i Bangkok och göteborgaren Nicholas Bryant är på plats för att ta medalj. I premiärmatchen ställdes han mot den tvåfaldige världsmästaren Wiwat Khamtha.

– När jag såg att jag skulle möta honom så kände jag att det var extra gött faktiskt. Tanken är att jag ska bli bäst i världen och slår jag världsmästaren så är jag ju det, säger Nicholas Bryant.

Och vann gjorde 22-åringen från Göteborg. I slutet av första ronden visste inte Nicholas hur han låg till, men hörde då jubel från svenskarna i publiken.

– Jag visste inte hur det hade gått men så hörde jag skrik från publiken och tittade på tavlan. När jag såg att jag hade vunnit ronden så fick jag ny energi och tog med det in i nästa rond. Jag kunde höja tempot, säger han.

Nicholas vann sedan rond två och kunde dra ner tempot i tredje och sista ronden.

– Det känns jätteskönt att vinna, extra gött att det var världsmästaren såklart. Jag är ju här för att lära mig så mycket som möjligt så att få möta så duktigt motstånd är bra, säger han.

Bryants går nästa match på fredag, 26 juli.

Efter VM väntar ytterligare en riktigt stor tävling för Nicholas Bryant. Den unge göteborgaren har presenterats som ett av namnen på huvudkortet när den stora galan Lion Fight 59 anordnas på Kooperativet Arena i Göteborg den 31 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.