Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mona Brorsson i Oslos världscuptävling i skidskytte.

Brorsson tappade efter en bom

En bom i sista skyttet förstörde Mona Brorssons chans till en pallplats i skidskyttets jaktstart i Oslo. Hon blev ändå bästa svenska på 13:e plats.

- En bom på hela helgen, det kan jag inte vara missnöjd med, säger Brorsson till TV4.

Vitryskan Darja Domratjeva vann med 9,2 sekunder före slovakiskan Anastasija Kuzmina och 37,4 sekunder före amerikanskan Susan Dunklee.

Mona Brorsson sköt fullt i lördagens stafett och visade även i söndagens jaktstart att hon är svårslagen i skyttet. Hon gick ut som 14:e åkare och tog placering efter placering med sina nollor på skjutvallen. Efter det tredje skyttet låg hon tvåa. Och efter sista skjutningen och en straffrunda gick hon ut på slutvarvet som femma. Hon tappade dock åtta placeringar in till mål.

- Jag saknar det lilla extra, hade velat komma några placeringar bättre i dag. Men jag är supernöjd, det var jätteroligt att fajtas där i täten, säger Brorsson.

OS-guldmedaljören Hanna Öberg har haft svårt att ladda om till världscuptävlingarna. Och hon medgav att hon hade svårt att fokusera i jaktstarten, där hon slutade 27:a efter fyra bom.

- Det var synd, jag var för dålig på skjutvallen i dag. Kroppen kändes okej, men jag tror att det som hände var att jag inte kunde hålla fokus hela vägen, säger hon till TV4.