Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Brorsson förkrossad efter tunga stafetten

De svenska skidskyttarna var hopplöst efter redan efter den första rundan. Mona Brorsson sköt bort alla medaljchanser – och var förkrossad efteråt.
– Det är kanske mitt livs största besvikelse, säger hon.

Efter Hanna Öbergs guld och Sebastian Samuelssons silver var förhoppningarna stora på det svenska mixade laget i skidskytte-stafetten. Men redan innan start började det strula – Samuelsson tvingades lämna sent återbud efter att ha åkt på en förkylning.

Och när sedan Mona Brorsson åkte första sträckan skulle läget bli ännu värre. I den första stående skjutningen gick allt fel för värmländskan som tvingades använda tre extraskott – men ändå hade två bom på tavlan. Det innebar två straffrundor, och när hon gick in för växling hade Sverige nära två minuter till ledningen.

"Vi finns där för henne"

Efteråt hade Mona Brorsson svårt att förklara vad som hände.

– Jag förstår inte vad det är som händer. Det är som att jag totalt missar förhållandet mellan öga och avtryckarfinger. Jag ser en träff men det registreras som bom. Jag kan inte riktigt förstå, sa Brorsson.

– Det är kanske den största besvikelsen i mitt liv.

Hanna Öberg körde upp Sverige till en 13:e plats på den andra sträckan, men Sverige var fortfarande över två minuter bakom täten när hon växlade till sin pojkvän Jesper Nelin på tredje sträckan. Och varken han eller Fredrik Lindström på den avslutande sträckan kunde ta ikapp det stora avståndet. Sverige slutade elva, 2,39 efter segrande Frankrike.

Men det finns chans till revansch – för både herrarnas och damernas stafett återstår.

– Det kommer bli jättekul att köra en stafett till, och att de andra tjejerna också får vara med då. Det är ju det som är utmaningen med stafett, att det är fyra som ska göra riktigt bra ifrån sig. Mona får självklart vara ledsen och besviken ett tag, men vi finns där för henne och kommer stötta henne, säger Hanna Öberg.

Led med sin lagkamrat

Mona Brorsson beskrev sig själv som ”förkrossad” efter jättemissen på skjutvallen, och Hanna Öberg led med sin lagkamrat.

– Det är klart att jag känner med Mona. Det är jättetråkigt, verkligen, men vi har alla varit med om det och gjort liknande saker. Det är bara att komma igen till nästa, säger Öberg – som i alla fall kan ta med sig ett bra lopp för egen del till den avslutande stafetten.

– För mig var det bara att gå ut och göra ett så bra lopp jag kunde. Jag är jättenöjd med min sträcka, jag gjorde vad jag kunde i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.