Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Brodin senast han var med i Tre Kronor, 2012. Nu spelar han helgens matcher i Tjeckien. Arkivbild.

Brodin: "Det var ett självklart ja"

Jonas Brodin blev Tre Kronors 15:e NHL-spelare. Och nu har han anslutit till VM-laget.

Det var första gången på en vecka som han körde ett ispass. För Jonas Brodin, som precis anslutit från NHL-laget Minnesota, handlade det därmed mest om att hänga med när övriga spelarna i Tre Kronor drog upp tempot inför fortsättningen av Euro Hockey Tour i Ceske Budejovice, Tjeckien.

Samtidigt är istiden inget som oroar.

Brodin tror att han snabbt kommer att komma in i speltempot igen – även om det nu är stor is som gäller.

- Det kändes bra på träningen, även om jag mest hade fokus på mig själv. Jag har inte varit på is på länge så jag försökte bara hänga med, sade han.

- Det blir ju mer yta och det blir jobbigare att hålla en gubbe. Det blir mer att åka skridskor men samtidigt har man ju även mer tid på sig. Det kommer att bli kul.

Första matchen på fem år

23-åringen, som senast spelade landslagshockey för fem år sedan och som mot Tjeckien kommer bilda backpar med Calle Rosén, tvekade aldrig när han fick frågan om han ville vara en del av Tre Kronors VM-lag.

- Det var fantastiskt roligt när de hörde av sig och det var ett självklart ja från min sida. Det var ett tag sedan jag spelade i landslaget, så det ska bli riktigt kul att få sätta på sig tröjan, sade han.

- Det är en ära att få spela för Sverige, oavsett lag skulle jag åka. Men det är klart, med ett sådant här lag har vi chans till att göra bra grejer om vi får upp det på isen.

"Bra defensiv"

TT: Vad kan du tillföra?

- Jag ska spela bra defensivt spel och försöka ge puckarna till forwards så fort som möjligt och försöka spela i anfallszon så mycket som möjligt. Det är ett stabilt backspel, sade han.

Förbundskapten Rikard Grönborg:

- Det är en duktig back, som är spelskicklig, skridskostark, följsam och väldigt användbar. Han är en pålitlig back, helt enkelt.

Tre Kronor har inte bara plockat in spelare. Det har även gallrats bort ett par; Richard Gynge, Neftechimik Nizjnekamsk, och Pär Lindholm, Skellefteå.

Tre Kronor avslutar VM-genrepet med match mot Finland på söndag.