Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Brittas glädje efter revanschen: "En lättnad"

I fjol förlorade Britta Johansson Norgren Vasaloppet på upploppet - i år var hon ohotad etta i mål. – En lättnad, säger den svenska stjärnan till SVT Sport.

Förra året slutade i stor besvikelse för Britta Johansson Norgren som förlorade Vasaloppet på upploppet efter en arrangörsmiss.

Svenskan blockerades av en herråkare i samband med spurten och fick se Katerina Smutna ta hand om guldmedaljen samtidigt som hon själv fick nöja sig med silver.

Men i år fick hon sin revansch.

Huvudkonkurrenten Katerina Smutna tvingades bryta loppet halvvägs och det var aldrig någon åkare som riktigt kunde hota svenskan.

"Betyder otroligt mycket"

Johansson Norgren kunde i överlägsen stil ta hand om slutsegern. Därmed fick 33-åringen revansch för fjolårets tråkiga avslut.

– Just nu känner jag en enorm trötthet. Men det är en lättnad, det går inte att beskriva, säger hon i segerintervjun i SVT.

Hon fortsätter:

– Det här betyder otroligt mycket. Det här har varit det stora målet. Men trots defileringen var det kämpigt i spåret för Norgren. – Jag visste inte om jag skulle börja skratta eller gråta av trötthet.