Rögles Ted Brithén gjorde tre poäng i comebacken hemma mot Djurgården. Arkivbild.
Rögles Ted Brithén gjorde tre poäng i comebacken hemma mot Djurgården. Arkivbild.

Brithén poängstark i comebacken

Ted Brithén var tillbaka i Rögles matchtrupp. Och det med besked. Med ett mål och två assist låg han bakom 5–3-segern – klubbens första efter fyra raka förluster – hemma mot Djurgården.

ANNONS

Någon ringrostighet var det inte tal om. Ted Brithén, som hade missat fem raka matcher, klev bara in i Lindab arena, anförde hemmalaget i mötet med Djurgården och såg till att Rögle behåller greppet om en slutspelsplats.

Och det var efter en poängstark start av den 28-årige centern.

Tre poäng i första

Redan efter 33 sekunder spelade Brithén fram till Daniel Zaars 1–0, sedan satte han själv 2–1 i powerplay och med 40 sekunder kvar av perioden var han inblandad när Zaar gjorde sitt andra för kvällen och utökade till 3–1, även det i numerärt överläge.

ANNONS

Dessutom var det Ted Brithén som drog i gång spelet i powerplay som ledde till Kodie Currans 4–1 i andra perioden.

- Jag tycker att han hade en bra kväll. Han är vår ledare, han spelar en exceptionell stil av hockey, han är en väldigt smart spelare och det är en ära att honom på isen. Han är vår ledare både på och utanför isen, säger Rögletränaren Cam Abbott till C More.

Pogge storspelade

Där och då såg det ut som att trepoängaren – tillika trendbrottet efter fyra raka förluster – var nära.

Djurgården skapade ändå nerv och viss dramatik genom Daniel Brodins 2–4 efter 12.11 av andra perioden och Emil Bemströms 3–4 tidigt i tredje perioden.

Men då var det – som många gånger under mötet i Ängelholm – Justin Pogge, Rögles storspelande målvakt som stoppade 37 av 40 skott, som stod emot gästernas anstormningar i jakten efter ytterligare ett mål.

I stället blev det Rögles Linus Sandin som satte 5–3 i gästernas tomma bur.

- Vi tryckte på och skapade många chanser men det var utvisningar som fällde oss, säger Robert Ohlsson, Djurgårdens tränare, till C More.

ANNONS
TT

ANNONS