New Jerseys Jesper Bratt har blivit matchhjälte två kvällar i rad.
New Jerseys Jesper Bratt har blivit matchhjälte två kvällar i rad.

Bratt avgjorde igen för New Jersey

Jesper Bratts NHL-saga fortsätter – och den blir bara bättre och bättre. Mot Arizona blev 19-åringen matchhjälte för andra kvällen i rad.

ANNONS
|

Tidigare i veckan kom beskedet att succérookien Jesper Bratt får stanna i New Jersey, även efter de nio matcher som han hade kunnat spela utan att det första kontraktsåret hade börjat gälla.

Bratt har tackat för förtroendet på ett minst sagt spektakulärt sätt.

Först satte han läckert den avgörande straffen när Ottawa besegrades i Prudential Center på fredagskvällen.

Direktskott avgjorde

Ett dygn senare spelade New Jersey inför hemmapubliken igen – och Bratt tog på sig huvudrollen även när Arizona besegrades. Sedan svensken spelat fram Taylor Hall till två mål tidigare i matchen betalade kanadensaren tillbaka med 4.13 kvar att spela. Med ett direktskott i powerplay prickade Bratt in avgörande 4–3 på Halls sidledspassning.

ANNONS

Publiken hyllade sin blågula hjälte efter det att New Jersey vänt 2–3-underläge i slutperioden.

- En fantastisk känsla att få göra ett avgörande mål med sådan här atmosfär och i en viktig match. Det var väl lite samma läge som när jag gjorde första målet i NHL, jag fick den i drömläget. Förra gången tog jag emot pucken först, men jag har tränat lite extra på att nypa dit den direkt för att göra det lite svårare för målvakterna, säger Bratt när TT träffar honom i omklädningsrummet efter segern.

Flickvännen på läktaren

På läktaren satt flickvännen Felicia som under besöket i New York har fått se Bratt avgöra två matcher av två möjliga.

- Vi tajmade in det ganska bra. Jag sparade några mål tills hon kom hit, haha. Hon har varit här i en vecka och det har varit jättetrevligt, det var ett tag sedan vi sågs. Men nu åker hon tyvärr hem i morgon.

ANNONS

Jesper Bratt fick en drömstart i NHL med sex poäng på de tre första matcherna. Sedan gick han poänglös fram till i helgen, men nu står han på 10 poäng (4+6) efter lika många matcher. Ett enormt facit för en spelare som inte gjorde mer än 22 poäng för AIK i hockeyallsvenskan förra säsongen.

- När det väl blev klart att jag skulle få stanna blev det såklart lite lättare att bara slappna av och gå ut och köra. Det var jäkligt skönt när samtalet kom, jag är skitglad att få stanna kvar här och lira, säger Bratt.

Lördagens målfarligaste svensk i NHL var Rickard Rakell, som gjorde två mål när Anaheim bortaslog Tampa Bay med 4–1. Hampus Lindholm nätade också för Anaheim.

Gustav Nyquist satte den avgörande straffen när Detroit besegrade Florida med 3–2. Han gjorde även ett mål i andra perioden.

New York, TT:s utsände

ANNONS