Marta på väg att göra 1-0 till Tyresö.

Brassedans i Tyresö

|

Segern innebär att det storsatsande hemmalaget tog en välbehövlig revansch för förra veckans 0–1-förlust borta mot Linköping – och tillfogade förmodade toppkonkurrenten Malmö dess första poängförlust.

Brasilianska supervärvningen Marta var åtminstone med Martamått mätt osynlig i första halvlek. Men tre minuter in i andra halvlek fick hon bollen av Caroline Seger, tog ett steg in i straffområdet och sköt bollen med vänsterfoten mot bortre stolpen, utom räckhåll för Malmös målvakt Thora Björg Helgadottir. Målet firades sedvanligt med en serie eleganta danssteg.

Malmös landslagsmittfältare Therese Sjögran var alltför ensam i bortalagets uddlösa offensiv.

–Vi är inte tillräckligt spetsiga och får inte till tillräckligt med avslut, sade Malmös tränare Peter Moberg till TV4 Sport.

En knapp kvart före slutsignalen blev det brasiliansk dansuppvisning på nytt sedan Martas landslagskollega Elaine dundrat in 2–0.

–Elaine var bäst på plan. Hon stängde Malmö defensivt och gjorde det även väldigt bra offensivt, sade Tyresötränaren Stefan Fredriksson, som var märkbart lättad efter tisdagens trepoängare. (TT)