Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Thiago Silva kramar om sin lands- och klubblagskamrat Neymar. Silva tror att Neymar kan få en riktigt trevlig eftermiddag mot Mexiko.

Brassar och belgare undviker underskattning

Argentina, Spanien och Portugal försvann i åttondelsfinalerna. Tyskland försvann redan i gruppspelet. I dag vill Brasilien och Belgien, mot Mexiko respektive Japan, undvika liknande favoritöden.

Det har i mångt och mycket varit ett VM fyllt av favoritfall. Regerande mästaren Tyskland knockades ut medan Sverige gick vidare. Argentina kravlade sig vidare från gruppspel och skickades hem av ett frejdigt Frankrike. Portugal stängdes ned av Uruguay, och Spanien sidledspassade och straffmissade sig ur turneringen mot Ryssland.

När två av de mest stjärntunga lagen i turneringen, Brasilien och Belgien, kliver in i åttondelsfinalsspelet är de väl medvetna om att felmarginalen är minimal oavsett motstånd.

Neymars tur?

För Brasiliens del är det ett Mexiko som slog Tyskland i gruppspelet som väntar.

- Det blir en svår match. Mexiko har visat att de förtjänar att vara här. Och det har vi med, säger Parisförsvararen Thiago Silva till medier i Samara inför matchen.

Något som talar för brassarna, och då sannerligen för Thiago Silvas lagkamrat i både lands- och klubblag Neymar, är Parisspelarnas målform i mästerskapet. Under lördagens inledande åttondelsfinaler gjorde Edinson Cavani (2), Kylian Mbappé (2) och Angel Di Maria totalt fem mål tillsammans.

Upp till bevis för Neymar då med andra ord?

- När matcherna slutade så tänkte jag, kanske det kommer vara samma för Neymar i vår match. Vi hoppas att han kommer vara lika inspirerad som de anfallarna, säger Silva.

"En stor risk"

För Belgiens del väntar Japan. Och det går inte att undkomma faktum att belgarna är storfavoriter.

De belgiska stjärnorna, som gjort nio mål i gruppspelet, vill dock inte ta ut segern i förskott.

- Japan är ett bra lag med bra spelare. Om vi säger att vi ska vinna enkelt så tar vi en stor risk, säger Hazard enligt Fourfourtwo.

- De har spelat bra. De slog Colombia så det är väldigt viktigt för oss att ha det i åtanke, säger Dries Mertens till nyhetsbyrån Kyodo.

Om både Brasilien och Belgien gör det som förväntas så möter de båda på pappret tuffare motstånd i kvartsfinal. Nämligen varandra.