Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild:TT

Brady kan bli historisk i Super Bowl

Atlanta Falcons jagar sin första seger någonsin och New England Patriots ska försöka återta NFL-tronen. Efter nattens två NFL-matcher står det nu klart att de möts i Super Bowl den 5 januari.

En av sportårets stora höjdpunkter står för dörren, Super Bowl 51. Med över 100 miljoner tittare är NFL-finalen årligen bland de mest sedda sportevenemangen i världen.

Natten till måndagen blev det klart vilka lag som ska slåss om "Lombardi Trophy" under den 51:a upplagan av finalen.

Först att ta sig till finalen var Atlanta Falcons. Detta efter att man slagit Green Bay Packers med överlägsna 44-21 och därmed tog sig till den första finalen i lagets historia.

– Jag är bara stolt över laget och hur vi presterade i dag. Det kommer vara en spännande väntan i två veckor nu. Vi är redo, sa lagets quarterback Matt Ryan till Fox Sports efter matchen

Senare samma natt tog sig New England Patriots till finalen efter att man slagit Pittsburgh Steelers med 36-17. Avancemanget innäber att New England tagit sig till Super Bowl för nionde gången, vilket är rekord. Spelaren bakom semifinalsegern över Pittsburgh var förstås quarterbacken Tom Brady, som spelar NFL-final sjunde gången.

- Det är otroligt. Laget har visat mental styrka över hela säsongen. Jag är så glad för laget. Jag vet att vi möter ett väldigt bra lag om några veckor, men det vore fantastiskt om vi kunde ta hem det, säger Brady.

Har aldrig vunnit tidigare

Den 5 januari spelas finalen och Falcons har då chansen att vinna den stora finalen för första gången i klubbens histora.

Men man ställs mot en tuff motståndare. New England Patriots, med den levande legendaren Tom Brady i spetsen, har under hela säsongen setts som en av de stora favoriterna och laget vann Super Bowl så sent som 2015.

En seger för New England skulle innebära Tom Bradys femte, detta skulle tangera rekordet på antal Super Bowl-segrar. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.