Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Brady historisk efter ännu en Super Bowl-seger: ”Så stolt”

Tom Brady, 43, tog sin sjunde Super Bowl-seger och har därmed vunnit fler titlar än någon klubb gjort. Under matchen passade även en supporter på att ta sig in på planen och riskerar nu ett långt straff för sitt tilltag.

Tampa Bays Buccaneers quarterback, superstjärnan och 43-årige veteranen Tom Brady, jagade sin sjunde Super Bowl-seger och spelade som en mästare mot Kansas City Chiefs.

– Jag är så stolt över alla grabbar här. Allt som vi hanterat under det här året. Vi hade en tuff månad i november, säger Brady i eftermatchintervjun när han får lyfta segerbucklan, och fortsätter:

– Vårt lag har mycket självförtroende. Vi kom samman vid rätt tid, jag tror att vi förstod att det här skulle hända, gjorde vi inte?.

LÄS MER: Så går det för alla Frölundaspelare i världens bästa liga NHL

Brady, som gick till Tampa Bay den här säsongen på ett tvåårskontrakt efter att ha spelat i New England Patriots sedan år 2000, har i och med segern fler titlar än vad någon klubb har.

– Jag tänker inte jämföra, att vara här och uppleva det med den här gruppen av killar … Varje år är fantastiskt. Och det här laget är mästare för alltid, det kan ni inte ta i från oss, säger han.

Tom Brady var i högsta grad delaktig i Tampa Bays seger. Med 37 sekunder kvar av den första perioden satte Rob Gronkowski matchens första touchdown, framspelad av just Brady. Det hann bli ytterligare två passningar som ledde till touchdowns innan matchen var över.

LÄS MER: William Lagesson tog den långa vägen till NHL – efter Frölundas ilska

Under matchens slutskede tvingades man till ett oplanerat uppehåll.

Detta då en man i rosa baddräkt tog sig in på planen och kunde springa runt bland spelarna innan han brottades ned av vakter.

– Den där personen kommer att hamna i fängelse, säger kommentatorn i Viaplays sändning av matchen.

LÄS MER: Gais om Mervan Celiks framtid i klubben

Präglades av pandemin

Finalen var tydligt präglad av pandemin. I publiken i Florida fanns exempelvis fler pappfigurer än människor, och av de 22 000 som har fått tag på biljetter var 7 500 vaccinerade sjukvårdsarbetare.

Att det var få i publiken hindrade inte en person från att i fjärde perioden ta sig in på planen i bar överkropp, innan han bryskt tacklades ned av säkerhetspersonalen.

LÄS MER: Så lyckades Öis-tränarna Dane Ivarsson och Johan Mattsson göra succé i Lindome

I en förinspelad video uppmanade president Joe Biden och hans fru Jill Biden folk att bära munskydd och att vaccinera sig när det blir deras tur, och alla i publiken erbjöds munskydd innan de klev in på Raymond James Stadium.

Öppnade starkast

Regerande mästarlaget Kansas City var favoriter – med quarterback Patrick Mahomes, en 25-årig superstjärna – i spetsen.

LÄS MER: Alfons Nygaard utan kontrakt med IFK Göteborg

Men Tampa Bay öppnade starkast, dominerade, och gick till halvtidsvila med en tydlig 21–6-ledning.

Kansas City har i och för sig en historia av att komma igen från att ha legat under, men 31–9 inför sista perioden blev ouppnåeligt. Tampa Bay spelade dessutom starkt defensivt och gav inte Kansas City mycket yta att springa på. Sista perioden blev också poänglös.

Inte Mahomes match

Mahomes hade det också kämpigt. En tåskada verkade påverka honom, och han haltade en hel del, även om han vid några tillfällen glimmade till. Tampa Bays försvarslinje gjorde också livet surt för honom.

Segern är Tampa Bays andra i klubbens historia.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.