Kalle Olsson, till vänster, gjorde Örebros segermål mot Leksand. Arkivbild.

Bra kväll för Örebrofansen

Först blev förre NHL-backen Nicklas Grossmann klar för klubben. Sen besegrade Örebro jumbon Leksand med 4–3 inför en fullsatt Behrn arena.

|

Det var minst sagt en lyckosam torsdagskväll för Örebrosupportrarna. Timmarna före nedsläpp mot Leksand presenterade alltså Örebro Nicklas Grossmann som nyförvärv. Den 105 kilo tunge bjässen som har över 600 NHL-matcher i benen valde alltså Örebro efter att han ratades i Calgary Flames efter att ha gjort tre matcher den här säsongen.

Grossmannkom till Örebro runt lunchtid för att göra klart övergången. På kvällen fick han se när hans nya lagkamrater fixade tre poäng mot Leksand.

- Man har ju hört folk säga att Örebro har Sveriges bästa fans och det levde de verkligen upp till i kväll, säger Nicklas Grossmann till TT efter att ha sett matchen från läktarplats.

- Spelmässigt var det väl inte så bra. Men det var många fina individuella prestationer som gjorde att vi vann.

Tre kvitteringar

Fast det var Leksand som började bäst och redan efter lite mer än två minuter tryckte Tobias Forsberg in första målet i krysset efter ett mönsteranfall. Men två minuter före första periodpausen kvitterade Petr Zamorsky. Örebrobacken slängde in pucken bakom Leksands förlängda mållinje och pucken studsade sedan in i mål via en Leksandsspelare.

Tidigt i den andra perioden gav Tobias Forsberg återigen Leksand ledningen när han gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter halva matchen kvitterade Greg Squires när han tryckte in pucken distinkt i nättaket bakom Leksands målvakt Atte Engren. Leksand gjorde även ett tidigt ledningsmål i den tredje perioden när Johan Porsberger hittade rätt bakom Örebromålvakten Axel Brage. Men Örebro replikerade ganska snart när poängkungen Libor Hudacek satte 3–3 i krysset.

"Vill kriga"

När fyra minuter återstod föll Greg Squires efter en duell med Nichlas Torp – och det slutade med att Leksandsbacken tilldömdes ett omdiskuterat matchstraff. Då kunde Kalle Olsson kliva fram ochtråckla in avgörande 4–3.

Redan på lördag är det ny match i Behrn arena då HV71 kommer på besök. Nicklas Grossmann längtar redan dit och hoppas att han hinner bli spelklar.

- Självklart vill man vara med då. Jag kände redan nu att jag ville vara med och kriga därute, säger Örebros backförstärkning.