Bråket mellan Holger Rune och Casper Ruud kan ha filmats – blir Netflix-dokumentär

Mötet i Franska öppna mellan dansken Holger Rune och norrmannen Casper Ruud slutade i stora rubriker och ett ordbråk mellan spelarnas föräldrar. Nu ska Netflix göra en dokumentärserie om spelarna – och bråket som kan ha fångats på film, det skriver VG.
– Jag är inte nervös om kamerorna har fångat det, säger Ruud till tidningen.

ANNONS
|

Det skandinaviska mötet i kvartsfinalen i Franska öppna för en månad sedan mellan dansken Holger Rune, 19, och norrmannen Casper Ruud, 23, skapade stora rubriker. Och det var inte främst för spelet.

Under matchen kritiserades 19-årige Rune för osportsligt beteende då han bland annat skrek upp mot sin box på läktaren, där hans mamma Aneke Rune satt. Hon sågs också lämna arenan mitt i matchen.

– Holger Runes beteende gör mig bara förbannad. Det är bedrövligt. Noll respekt för sporten, sa Fredrik ”Fidde” Rosengren i Discoverys sändning.

Rune sa dock efter matchen att det inte var mot mamman han skrek.

ANNONS

Det blev även rubriker om det som hände efter matchen. Rune och Ruud ska ha hamnat i ordbråk i omklädningsrummet och dansken anklagade norrmannen för att vara osportslig.

– I omklädningsrummet gick han fram till mig och skrek JAAA rakt upp i ansiktet på mig, sa Rune.

Ruud slog tillbaka och de båda spelarna föräldrar gav sig in i ordbråket och försvarade sina söner.

Ska ha fångats på film

En månad efter matchen skriver nu norska VG att bråket i omklädningsrummet kan ha fångats på film och att Netflix ska göra om dokumentärserie om spelarna och den uppmärksammade kvartsfinalen i Paris. I dokumentären ska man enligt VG få följa spelarna likt i succéserien ”Formula 1: Drive to Survive”. Producenterna bakom den nya dokumentären ska också vara samma som i Formel 1-dokumentären.

– Nu minns jag inte riktigt var det fanns kameror, men det fanns inte så många kameror i omklädningsrummet där Rune påstår att saker hände. Om kamerorna fanns där skulle de bevisa att det inte hände. Då skulle du få svar på det och jag åtminstone vet som hände. Jag är inte nervös om kamerorna har fångat det, säger Ruud till VG.

Ruud säger till tidningen att han inte träffat Rune sedan matchen i Paris. Nu är dock de båda i London för spel i Wimbledon och norrmannen har sagt att han hoppas träffa dansken där.

ANNONS

Casper Ruud vann kvartsfinalen i Franska öppna och tog sig hela vägen till finalen där han fick se sig besegrad av Rafael Nadal. Han skrev dock historia som förste norrman någonsin i en Grand slam-final.

LÄS MER:Holger Rune kritiseras – skrek på sin mamma

LÄS MER:Föräldrarna i gräl efter nordiska Paris-duellen

LÄS MER:Mikael Ymers utspel: Jämför sig med Zlatan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS