Bråk inför Chimaevs stormatch: "En shitshow"

Khamzat Chimaev ska möta Nate Diaz.
Redan dagen före stormatchen urartade det när bråk uppstod och presskonferensen fick avbrytas.
– Det var en fullständig "shitshow", säger UFC-ordföranden Dana White enligt ESPN.

ANNONS
|

Chimaev har nära band till Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov, vars milis anklagas för att vara ansvarigt för mord, förföljelse av homosexuella och tortyr av personer med åsikterna andra är dennes. Svensken har besökt Kadyrov flera gånger, poserat på bilder med honom och dessutom tagit emot lyxgåvor av den samme.

Kadyrov – som kallas ”Putins attackhund” har lett sitt tjetjenska förband under invasionskriget i Ukraina. Men istället för att ta avstånd från Kadyrov har Chimaev varit tyst. Han har till och med setts träna med den tjetjenske ledaren.

Nu har Chimaev hamnat i blåsväder av andra anledningar.

Den svenska UFC-stjärnan har en stormatch mot amerikanen Nate Diaz natten till söndag, svensk tid, i Las Vegas.

ANNONS

I natt skulle duon ha hållit en presskonferens inför matchen, men den blev aldrig av. Anledningen? Ett storbråk i katakomberna.

UFC:s ordförande Dana White sade till medier i ett klipp publicerat på Twitterkontot MMA Junkie att bråket startades av Chimaev och Kevin Holland (som också fajtas på galan).

– Det var en fullständig "shitshow", säger White enligt ESPN.

Hånat varandra i intervjuer

Enligt ESPN gick Chimaev fram till Holland före presskonferensen vilket ledde till bråk och flera personer fick försöka separera dem. Chimaev ska även ha sparkat till Holland.

Chimaev och Holland har hånat varandra i intervjuer och i olika utspel på sociala medier den senaste tiden.

ESPN skriver att även personer ur Nate Diaz team var inblandade och att några ska ha kastat vattenflaskor mot Chimaevs team och Tiki Ghosn, en tidigare fajter som ska ha försökt avstyra bråket. Enligt White fick Tiki Ghosn vattenflaskor i huvudet och även några smällar.

– Om det inte hade varit för Tiki så hade vi haft stora problem, säger White.

White säger att presskonferenserna framöver ska ha bättre säkerhet så att liknande situationer inte inträffar igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS