Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kevin Kabran (höger) var inblandad i det mesta när BP tog sin tredje seger för säsongen. Arkivbild.

BP upp i serieledning efter ny seger

Brommapojkarna är det enda laget i superettan som ännu inte släppt in ett enda mål i år. Och med tre nya poäng hemma mot Norrby går nykomlingen upp i serieledning.

Brommapojkarna har inlett årets fotbollssäsong i superettan på ett övertygande sätt. Och den nyblivna serieledaren – enda laget på tio poäng och dessutom utan något insläppt mål – hade inte heller några problem att besegra Norrby på hemmaplan, 3–0.

1–0-målet kom redan efter två minuter när Kevin Kabran rann igenom och sköt in bollen bakom Norrby-målvakten. Kabran var senare inblandad i tvåan, och spelade fram till trean i den andra halvleken.

- Det var viktigt att få in 1–0 tidigt, även om de tog över lite sen. Men överlag kändes det bra, vi kämpar på bra, säger Victor Gyökeres, som gjorde 2–0, i C More.

BP är tillsammans med Helsingborg det enda laget som efter fyra omgångar ännu inte har förlorat.

Desto kämpigare har det varit för Åtvidaberg som inlett säsongen med tre raka förluster. Mot Falkenberg, som också inlett säsongen knackigt, kom äntligen årets första poäng efter 1–1 på hemmaplan.

Men det började tungt för Åtvidaberg. Falkenberg tog ledningen redan efter sex minuter när Amin Nazari satte bollen i mål från nära håll. Men det tog sig. Simon Marklund höll sig framme och tryckte in en retur i den 33:e minuten.

Säsongens första poäng tog dock inte upp Åtvidaberg från jumboplatsen i superettan, där man fortfarande huserar efter fyra omgångar.