Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

BP kan avgöra allsvenskan

FOTBOLL: Brommapojkarna slåss för att inte åka ur - och kan hjälpa IFK Göteborg att vinna guldet. - Haha, den tanken har inte ens slagit mig, säger BP:s mittback Markus Karlsson.
35-årige Markus Karlsson har vunnit två SM-guld med Djurgården (2002 och 2003) och han vet vad som krävs i slutet av en serie, när det börjar dra ihop sig och höstvindarna viner.
- Det lag som bäst kan kontrollera sina nerver vinner. Det, och tillfälligheter är det som kommer att avgöra guldstriden. Jag tror inte att Kalmar håller hela vägen, utan det står nog mellan Djurgården och Blåvitt, säger Markus Karlsson.
Brommapojkarnas insatser i slutomgångarna kommer i allra högsta grad att påverka toppstriden. Förortslaget möter Kalmar hemma på Grimsta i dag och Djurgården borta på Stockholms stadion i sista matchen.
- Vi ska göra allt vi kan för att ta sex poäng, såklart. Det lustiga är att jag kan vara med och spela bort Djurgården från guldet i sista omgången. Jag känner ju rätt starkt för den klubben efter alla år där.
Vad tror du om Kalmar-matchen, då?
- Att vi har en bra chans. Deras spel bör absolut passa oss rätt bra. Det gäller bara att vi inte luras in i deras fällor. Jag tror att vi kan vinna den, svarar Markus Karlsson och fortsätter:
- Jag hoppas såklart att vi vinner båda våra matcher. I så fall kommer ju IFK att ta guldet ... fast de har å andra sidan en riktigt svår bortamatch mot AIK också. Äh, det är omöjligt att säga hur det här kommer att gå. Men det är roligt att det är så spännande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.