Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Boxaren Jarrell ”Big Baby” Miller fast i doping – för tredje gången

I juli var det tänkt att boxaren Jarrell ”Big Baby” Miller skulle göra comeback – istället stryks matchen efter att den obesegrade amerikanen åkt fast i dopingkontroll.
Knappt ett år efter att hans tänkta titelfight mot Anthony Joshua ströks av samma anledning.

Jarrell ”Big Baby” Miller har testat positivt för det olagliga preparatet GW501516 i samband med sin tilltänkta comeback i Las Vegas den 9 juli mot amerikanen Jerry Forrest. Något som The Athletic var först med att rapportera om.

En av hans promoters, Dmitriy Salita, talade till Sky Sport om beskedet.

”Jag är besviken. Jag såg fram emot 9 juli och Jarrels återkomst till ringen. Denna nyhet kommer som en chock även för mig.”

Det är inte första gången som Miller ertappas med dopingklassade preparat. Inför fjolårets titelmatch med Anthony Joshua testade han positivt vid tre separata tillfällen, vilket ledde till att matchen ströks.

Vid årsskiftet talade 31-åringen, som är obesegrad i proffssammanhang med 23 segrar och en oavgjord fight, om att den inställda matchen var en ”mindre motgång i en större comeback”.

”Jag är efter allt och alla. Ingen går säkert. Säg hej till skurken. Alla vill vara superhjälten, men vi lever inte i en solskensvärld. Jag kommer aldrig vara superhjälten. I min värld så vinner skurken den största delen av tiden.”

Miller är nu avstängd tills vidare i väntan på utredningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.