Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boustedt: Sverige och Kanada sticker ut

"En väldigt bra säsong." Det är Tommy Boustedts summering av Tre Kronors hockeyår.

Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare blundar inte för Tre Kronors VM-kvartsfinalförluster i Tjeckien 2015 och i Ryssland 2016. Tommy Boustedt vill dock inte sträcka sig så pass långt att kalla guldet i Tyskland och Frankrike för ett trendbrott.

- Man kan inte bryta ut ett, två eller tre år och säga att det är en trend. En trend behöver ha ett visst utfall för att vara statistisk säkerhetsställd, säger han.

Viktigt för fansen

Enligt Boustedt har förbundets interna arbete inte påverkats av resultaten, alla verksamheter – stora som små – har rullat på lika bra precis som innan Tre Kronors tidiga sortier.

Och det anser han att allt hade gjort även om Sverige hade förlorat kvartsfinalen mot Schweiz.

Däremot har årets turnering en annan betydelse.

För fansen.

- Jag tror det här är viktigtigare för dem, säger han.

- Det är ju det här som man har lite koll på. Man har inte koll på hur rekryteringen går eller hur tränarutbildningarna är. Ur det perspektivet är det väldigt viktigt men kanske inte som kvalitetsstämpel för de som håller på med ishockey.

- Killarna spelar ju framför allt för fansen och för fansen är det här jätteviktigt. Därför är det här även viktigt för ledare och spelare hur man levererar i ett mästerskap.

Ryssland bakom Sverige

När Tommy Boustedt får möjlighet att summera säsongen tar han med World Cup i Toronto och så klart VM i Tyskland och Frankrike.

Och efter en lång och bred utläggning fastnar han vid: "En bra säsong".

- Den här säsongen är det Sverige och Kanada som är de två bästa nationerna. Vi har Ryssland, Finland, Tjeckien, USA och Schweiz bakom oss. Det får man väl ändå tycka att det är en bra säsong, säger Tommy Boustedt.