Dusan Tadic gjorde båda målen när Southampton slog Bournemouth med 2–1.

Bottenstriden i Premier League tätnar

Titelkampen i Premier League är avgjord. I bottenstriden är det desto mer dramatiskt. Southampton och Stoke spetsade till den ytterligare på lördagen.

|

Dusan Tadic blev stor hjälte för Southampton hemma mot Bournemouth i Premier League-fotbollen.

Först satte han ledningsmålet, 1–0, i den 25:e minuten och sedan ordnade han tre poäng när han fastställde slutresultatet 2–1 nära tio minuter in i andra halvlek. Däremellan hade norrmannen Joshua King kvitterat till 1–1 på tilläggstid i första halvlek.

- Det här är en av de viktigaste segrarna i historien. Vi slåss för vårt liv. Vi förtjänar att vara i Premier League, sade Tadic i Viasats sändning.

Mållöst på Anfield

Southamptons bottenkonkurrent Stoke tog en "bonuspoäng" via 0–0 borta mot Liverpool. I och med det mållösa mötet är managern Paul Lambert – som tidigare lett Norwich och Aston Villa i toppdivisionen – fortfarande obesegrad på Anfield.

Liverpool hade två frilägen i första halvlek, bud på straff i den andra och gavs sex minuters tilläggstid av domaren Andre Marriner, men något mål blev det alltså inte.

Även ligajumbon West Bromwich kan fortfarande hoppas på nytt kontrakt. Matt Phillips gjorde segermålet, 1–0, borta mot Newcastle efter en halvtimme.

Säkrade kontraktet

Med tre matcher har Southampton en poäng upp till Swansea – som föll mot Chelsea med 0–1 – på rätt sida nedflyttningsstrecket. Stoke och West Bromwich, som båda har två matcher kvar, är ytterligare två respektive fyra poäng efter Swansea.

Liverpool är fortsatt trea i tabellen och har sex poäng tillgodo på femman Chelsea i kampen om Champions League-platserna. Liverpool har dock spelat 36 matcher, vilket är en fler än Londonlaget.

Crystal Palace mer eller mindre säkrade nytt kontrakt tack vare 5–0 mot Leicester, som fick Marc Albrighton utvisad tio minuter efter paus, hemma på Selhurst Park. Laget har sex poäng tillgodo på Southampton och lika många lag som buffert i tabellen.