Valtteri Bottas knyter näven efter att ha varit snabbast i kvalet till Österrikes VM-deltävling i formel 1.
Valtteri Bottas knyter näven efter att ha varit snabbast i kvalet till Österrikes VM-deltävling i formel 1.

Bottas tog sin andra pole position

Finländaren Valtteri Bottas, Mercedes, var snabbast i kvalet till Österrikes GP i formel 1 och kommer för andra gången i karriären att starta från pole position i söndagens VM-deltävling.

ANNONS
|

VM-ledande Sebastian Vettel, som i senaste tävlingen i Baku på flit körde in i värsta konkurrenten Lewis Hamiltons bil, slutade tvåa i kvalet. Inför tävlingshelgen i Österrike beklagade Ferrari-föraren sitt agerande och att förhållandet mellan toppförarna blivit mer ansträngt.

- Det är inte detsamma (längre) eftersom jag ställde till det. Jag sade till honom att jag förstår om han inte tycker att det var okej, men jag hoppas att tiden läker alla sår, säger tysken till The Times.

ANNONS

Hamilton slutade trea i kvalet, men kommer att starta från ruta åtta. Britten straffas för ett växellådsbyte.

Svensken Marcus Ericsson noterade kvalets näst sämsta tid men hade Pascal Wehrlein, stallkamraten i Sauber, bakom sig för andra gången i år.

- Det är såklart skönt att vara före Pascal. Det går åt rätt håll. Vi var väldigt långsamma i går men är närmare bilarna framför nu. Det är ett långt och tufft race i morgon. Hoppas att det kan hända lite och att vi kan dra nytta av det, sade Ericsson till Viasat.

TT-AFP

ANNONS